Menj biztosra a felvételi során! Első helyen a Dunaújvárosi Egyetem!

 

  

A Dunaújvárosi Egyetem vonatkozásában a 2024-es általános felvételi eljárásban életbe lépett módosításokkal kapcsolatos információkért kattints IDE

 

Milyen képzésekre jelentkezhetsz a Dunaújvárosi Egyetemen?

 

Felsőoktatási Szakképzések (FOSZK):

Levelezős és nappali tagozaton is elvégezhető. Kimenetelnél nincs szükség nyelvvizsgára, a tanult tantárgyak pedig beszámításra kerülnek azonos alapképzésre való jelentkezés esetén.

Az új szabályok értelmében azonban a FOSZK végzettség mellett nincs szükség emelt szintű érettségire a diplomás képzésre való bejutáshoz és a pontszámítás is másképp történik, mint a többi felvételi esetében.

 

Felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevél alapján számított felvételi pontszám alapképzésen, osztatlan mesterképzésen és felsőoktatási szakképzésen:

 • 5-ös eredményhez 400 pont
 • 4-es eredményhez 360 pont
 • 3-as eredményhez 320 pont
 • 2-es eredményhez 280 pont

 

A Dunaújvárosi Egyetemen ezekre a szakokra tudsz jelentkezni FOSZK képzésen:

A képzéseket államilag támogatott és önköltséges formában is meghirdetjük tervezetten ugyanazon ponthatárral.

 

Alapképzési szakok (BA/BSC):

A Dunaújvárosi Egyetemen több képzésünkre is van lehetőség levelezős és nappali tagozatra való jelentkezésre is. 

 

A Dunaújvárosi Egyetemen a következő alapképzési szakokat hirdeti meg:

 

Az egyes szakokhoz tartozó információkat ebben a táblázatban tekintheted meg (A pontszámok előzetes kalkulációk, érdemes figyelni a végleges követelményekért oldalunkat):

 

Szak megnevezése Önköltség (/félév) Félévek száma
     
Anyagmérnöki 300 000 Ft 7
Gazdálkodási és menedzsment 195 000 Ft 7
Gazdaságinformatikus 250 000 Ft 7
Gépészmérnöki 225 000 Ft 7
Mérnökinformatikus 225 000 Ft 7
Műszaki menedzser 210 000 Ft 7
Kommunikáció és médiatudomány 195 000 Ft 6
Szakoktató 190 000 Ft 6

  

 

Mesterképzési szakok:

Mesterképzési szakokra azok jelentkezhetnek, akik már valamilyen releváns alapképzési diplomával rendelkeznek. Tehát olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik informatikai, mérnöki vagy műszaki területen szereztek diplomát. Azoknak is van lehetőségük beadni jelentkezésüket, akik nyelvvizsga nélkül vették át a diplomájukat.

 

A Dunaújvárosi Egyetem a következő mesterképzési szakokat indítja:

 

A fent felsorolt összes szak leírása itt érhető el:

http://www.uniduna.hu/felveteli/kepzeseink-felveteli 

Miért a DUE?

Mutatunk Neked pár indokot, hogy miért érdemes a Dunaújvárosi Egyetemet jelölnöd a felvételi időszakban!

 

Mi hiszünk Benned és partnernek tekintünk!

A hallgatói sikeresség támogatása alapvető célja az Egyetemnek. Mindent megteszünk azért, hogy a hallgatók a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból. Munkatársaink és oktatóink nap mint nap azért tesznek, hogy a hallgatókat segítsék és támogassák tanulmányaik gördülékeny haladásában.

 

Veled együtt építjük a karriered!

A Dunaújvárosi Egyetem számos partnerrel rendelkezik, köztük az egyik kiemelt partnerünk a Paksi Atomerőmű Zrt. A cégek és az Egyetem is azért tesz, hogy a hallgatók mindkét helyen hatékonyan tudjanak teljesíteni. Ezen kívül a végzés után is számos lehetőséget tudunk adni az elhelyezkedés terén.

 

Nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak!

Nálunk nincs megkülönböztetés a nappali és a levelezős hallgatók között. Nagy hangsúlyt fektetünk utóbbi hallgatóinkra, hiszen a munka mellett nekik még nehezebb az egyetemi tanulmányok elsajátítása. Mi a családias környezet révén mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyenek tanulmányaikban. Félévente akár 7-8 szabadnappal el tudják végezni a levelezős hallgatók a szemesztert.

 

Nálunk országosan a legalacsonyabb a tandíj!

Ha költségtérítéses képzésre jelentkezel, nálunk ez sem jelent hátrányt, hiszen nálunk vannak a legalacsonyabb tandíjak az országban. Fentebb megtalálod az alapképzési szakokhoz tartozó költségtérítés mértékét, melyen jól látható, hogy a többi egyetemhez hasonlítva alacsony értékek.

 

Duális képzés nálunk

A duális képzés célja, hogy a hallgatók olyan gyakorlatorientált szaktudást szerezzenek már tanulmányi éveik alatt, amivel könnyedén elhelyezkedhetnek a munkaerőpiacon. Fontos, hogy a duális képzésben résztvevő diákok tanulmányaik mellett meghatározott napokon és időszakban egy adott általuk választott vállalatnál dolgoznak.

Lehetőség nyílik számukra projektmunkákban, kutatásokban részt venni, amellett, hogy megnézik, hogy a tanulmányi időszakban elsajátított szaktudás hogyan működik a valóságban.

Természetesen, ezért jövedelmet is kapnak a résztvevők havonta.

 

A Dunaújvárosi Egyetem hét alapszakon indít gyakorlatorientált duális képzést, országos lefedettségű nagy és közepes vállalatokkal közösen:

 • Anyagmérnöki
 • Gazdálkodási és menedzsment
 • Gazdaságinformatikus
 • Gépészmérnöki
 • Mérnökinformatikus
 • Műszaki menedzser
 • Szakoktató

 

A duális képzésben az a hallgató vehet részt:

 • Aki felvételt nyert a Dunaújvárosi Egyetem államilag finanszírozott duális képzésre meghirdetett szakára és beiratkozik a Dunaújvárosi Egyetemre.
 • Aki a vállalatai felvételi eljárás során kiválasztásra került és Hallgatói munkaszerződést köt a Vállalati partnerrel.

 

Még több információ itt: http://uniduna.hu/dualis

  

Élet a DUE-n

Az évek és a fejlődések során egy egész egyetemi városrész került kialakításra, ahol 100 méteren belül az összes egyetemi épület megtalálható. A Campus 2 percre helyezkedik el a buszmegállótól, így a vidéki hallgatók is könnyedén eljuthatnak az egyetemre. A közelben találhatók boltok, pékségek, a könyvtár, vendéglátóhelyek, a Campus étterem és konditerem, ahol szórakozni, sportolni és étkezni is kedvezményesen lehet a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói számára.

 

Ösztöndíj lehetőségek

Minden első éves hallgató - amennyiben benyújtja pályázatát - részesülhet úgynevezett DUE ösztöndíjban, melyre az első 10 hónapban jogosult, s melynek értéke 15.000 Ft/hó.

Ezen kívül különböző (sport, tanulmányi, szociális, vállalati, tehetséggondozási) tevékenységért is számos ösztöndíj lehetőséget nyújtunk hallgatóinknak.

 

A következő, főbb ösztöndíjakra pályázhattok a teljesség igénye nélkül (A lista nem teljes, csak betekintést ad):

 • Tanulmányi ösztöndíj
 • Köztársasági ösztöndíj
 • Alaptámogatás
 • Rendszeres és rendkívüli szociális ösztöndíj
 • Sportösztöndíj
 • Intézményi szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíj
 • Bursa Hungarica
 • Klebelsberg Képzési Ösztöndíj
 • MNB kiválósági ösztöndíj

 

Nemzetközi lehetőségek

A Dunaújvárosi Egyetem számos lehetőséget biztosít nektek, hogy nemzetközi környezetben is kipróbálhassátok magatokat. Az egyik legfontosabb az Erasmus + program, mellyel nem csak Európán belül, de az Unió határain kívülre is utazhattok. Az igazán jól tanuló hallgatók számára a Campus Mundi program még jobb feltételeket biztosít, hogy kellemes külföldi élményekkel gyarapítsd a tanulmányaidat.

 

Érdeklődj akár személyesen telefonon vagy e-mailben: 

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 (30) 012-0811 
+36 (30) 012-1682