Dunaújvárosi Egyetem - Rektor


Tisztelt Látogató!


Köszöntöm Önt a Dunaújvárosi Egyetem honlapján!


Intézményünk, önállóságára büszke vidéki egyetem, amely dinamikus fejlődésének köszönhetően mára fejlett infrastruktúrával, korszerű laborparkkal és kutatási háttérrel egy jelentős ipari potenciállal rendelkező környezetben működik. Hallgatóink 8 alapszak, 3 mesterszak, 1 osztatlan tanári szak, 5 felsőoktatási szakképzés és 18 szakirányú továbbképzési forma közül választhatnak. Vidéki egyetem vagyunk, éppen ezért nálunk különösen igaz a „családbarát” jelző. Fontosak az emberi kapcsolatok, az odafigyelés, és az, hogy minden hallgató tudja, számíthat az intézmény dolgozóira.

A Dunaújvárosi Egyetem egyik fő küldetése, hogy a műszaki, informatikai tudományágak, a hozzájuk kapcsolódó kutatások területén az országban és nemzetközileg is egyaránt vonzó, biztos szakmai tudást adó egyetem legyen. Legalább ennyire fontos pozícióink megőrzése a társadalomtudományok és a tanárképzés területén is.

A nyelvi képzéseink, a kettősdiplomás, valamint az angol nyelvű képzéseink, az Erasmus és az Európán kívüli mobilitási programok révén biztosítani tudjuk hallgatóink számára a lehetőséget, hogy a nemzetközi munkahelyi környezetben is helyt tudjanak állni.

Hiszünk abban, hogy kihasználva egy kis szervezet előnyeit, proaktív gondolkodással, rugalmas és gyors döntéshozatallal alkalmazkodni tudunk megrendelőink - hallgatóink, és a gazdasági szféra - igényeihez. Versenyképességünk fenntartása érdekében törekszünk az ipari és a vállalati kapcsolatok további markáns megerősítésére.

Intézményfejlesztési tervünkben új stratégiai irányként jelenik meg a felnőttképzés, az online képzés, és a szakképzés felé való nyitás. Megbízható, együttműködő stratégiai partnerként kívánjuk szolgálni a régióban működő vállalkozások képzésekkel kapcsolatos igényeit.

Mindezen törekvések célja, hogy hallgatóink számára hasznos gyakorlati tudást adjunk.

Egyetemünk, a város, és a gazdasági szereplők hatékony együttműködése régiónk fejlődésének záloga. A Dunaújvárosi Egyetem iparban betöltött szerepének és kiváló partneri kapcsolatainak köszönhetően, dinamikusan sikerül fejleszteni 1953 óta működő intézményünket. Egy olyan intézményt, amelyben jól érzik magukat a munkavállalók, családbarát campuson dolgozhatnak együtt oktatók és hallgatók. Sikereinket jól mutatja, hogy több, mint 20 éve stabil szereplője vagyunk a magyarországi műszaki felsőoktatásnak.

Ha olyan tisztességes, megbízható tudást szereznek az idejárók, amellyel a munkaerőpiacon meg tudnak élni, akkor nem dolgozunk hiába. 

 

Kedves Olvasó!

Remélem, hogy a honlapunkon megtalálja az Ön számára fontos információkat, ugyanakkor szeretném, ha a velünk való kapcsolata kölcsönösen hasznos kommunikációban folytatódna.

Tisztelettel invitálom, látogasson el hozzánk, keressen bátran bennünket!

Addig is fogadja jókívánságaimat a nálunk szokásos, több, mint 250 éves selmecbányai diákhagyomány szerint:

Jó Szerencsét!

 

 

Dr. habil András István
rektor
Dunaújvárosi Egyetem