A Dunaújvárosi Egyetem Duális képzését az EFOP-3.5.1-16-2017-00006 projekt segíti. 2000-ben, amikor önálló felsőoktatási intézménnyé válhattunk, határozott elképzelésünk volt arról, hogy miként váljunk Dunaújváros és a régió szellemi innovációs központjává. Képzési és kutatási területeink bővítését e cél szolgálatába állítottuk, hogy létrehozzunk egy korszerű intézményt, a Közép-európai Innovációs és Technológiai Campust.


DUNAÚJVÁROSI EGYETEM DUÁLIS KÉPZÉSE:

Intézményünk a 2014/15. tanévtől kezdve indít duális képzéséket. A duális képzés gyakorlatorientált, ipari igényeknek megfelelő képzést biztosít a képzésben résztvevő hallgatók számára.

A duális képzés bevezetésének célja, hogy a hallgatók olyan gyakorlati tudást szerezzenek, melyet a munkaerő-piacra kikerülve közvetlenül fel tudnak használni és a tanulmányaik elvégzése után azonnal munkába tudjanak állni. A képzésben neves vállalatok vesznek részt egyrészt az oktatásban, másrészt a gyakorlati helyszín biztosításával. A duális képzés nem csupán a hallgatók számára előnyös - akik a tanulmányaik elvégzése után rögtön munkatapasztalattal rendelkező pályakezdőkké válnak -, hanem a vállalatok számára is, akik a későbbiekben, vagy akár már az aktív szemeszterek alatt is foglalkoztatják a hallgatókat.

A Dunaújvárosi Egyetem a duális képzések mellett kooperatív-duális képzéseket is szervez. A hagyományos képzéssel párhuzamosan a szakosodás időszakában a cég profiljába illeszkedő tantárgyakat hallgathatnak diákjaink. Ezeken a kurzusokon a vállalati partnerek szakemberei adják át tudásukat, amely segítségével piacképesebb diplomához jutnak végzőseink.

 

AZ EGYETEM HÉT ALAPSZAKÁN INDÍT DUÁLIS KÉPZÉST:

anyagmérnök
gazdálkodási és menedzsment
gazdaságinformatikus
gépészmérnöki
mérnökinformatikus
műszaki menedzser
műszaki szakoktató