Ez a 30 órás képzési program egy tudományos alapokra helyezett ismertető, útmutató az életmódváltók, és a sporttal ismerkedők számára.

 

Két alapvető pillérre építve, nagy részletességgel vezeti be a résztvevőket az egészséges életmód rejtelmeibe.

 

 

Az első blokkban a testmozgás, a sport irányából közelít a témához. Itt fontos biokémiai, anatómiai alapokat ad, hogy a mozgás minden kulcskérdésében magyarázatokkal szolgáljon a résztevőknek, hogy ezáltal minden, a kurzus során mozgással, sporttal kapcsolatos tudásanyagot, értő tanulással sajátíthassák el.

 

 

Megismerhetik az emberi test anatómiáját, a mozgás hatására benne végbemenő folyamatokat. A cél, hogy résztvevőink a gyakorlatok elsajátítása előtt olyan edzéselméleti alapokat szerezzenek, melyekre már bátran, bármely sportág elemeit biztonsággal építhetik.

 

 

Képzési programunk a testépítés- fitnesz sportág gyakorlati világába kalauzol, az edzőtermi gyakorlatokat írja le, és magyarázza. Nemcsak a helyes végrehajtást részletezi, de a tipikus hibákra is felhívja a figyelmet, biztosítva így azt, hogy résztvevőink biztonságosan és hatékonyan tudjanak majd az edzőteremben dolgozni. 

A kurzus végére a résztvevő képes lesz saját edzéseit menedzselni, alapvető összefüggéseket tud levonni a mozgásformák és azok élettani hatásai között.

  

 

 

második blokkban az életmódváltás másik fő pillérével a táplálkozás kulcskérdéseivel ismerkedhetnek meg résztvevőink.

A makrotápanyagokkal és azok szerepével foglalkozunk. A jó és rossz alapanyagok, a megfelelő energiabevitel és annak időzítése és még számos hasznos tudásra tehetnek szert, melyek adaptálásával az életükbe, egészségesebb és energikusabb életet élhetnek.

 

A civilizációs betegségekre is kitér képzési programunk, ahol a megelőzéssel kapcsolatban kulcsfontosságú ismeretekre tehetnek szert.

A különböző vitaminok és ásványi anyagok fontossága és szerepe, a megfelelő formulák ismertetése és még sok hasznos téma, melyek az egészségtudatosság útján elindíthatnak, és támogathatják életvitelünket egy energikusabb és kiegyensúlyozottabb testi- és lelkiállapot felé.

 

 

A képzés elvégeztével résztvevőink képesek lesznek saját magukra egészséges étrendet szabni, tisztába kerülnek a helyes táplálékkiegészítéssel (vitaminok, ásványi anyagok) és képesek lesznek a minőségi élelmiszerek kiválasztására. Megismeri a helyes életmód alapelveit, mozgás, táplálkozás fontosságát.