1. Óraütközésem van, mi a teendő?
  • Ellenőrizze le, hogy a felvett tárgyat mintatanterv szerinti haladásnak megfelelően vette-e fel.
  • Ellenőrizze le, hogy a tárgyból több kurzus esetén a képzésének megfelelő kurzust vette-e fel.
  • A fenti lépések elvégzése után is fennálló hibát képernyőképpel csatolva a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre szükséges jelezni.
  • Szabadon választható tárgyak órarendi ütközését nem áll módunkban módosítani.
  • Nem mintatanterv szerinti haladás esetén felvett tárgyak óraütközését nem áll módunkban módosítani.
  • Nem a képzéshez tartozó kurzus felvételéből fakadó óraütközést nem áll módunkban módosítani.

 

  1. Nem látom órarendben a felvett tárgyat.

Megeshet, hogy a tárgyfelvételi időszakban bizonyos tantárgyakhoz még nem készült el az órarend. Ezen tárgyak Órarendi információ mezője üres, így a tárgyfelvétel után az órarendben még nem lesznek láthatóak az időpontok.

Órarendje a HWEB Tanulmányok/Órarend menüponton látható. Nappali tagozatos hallgatók esetében a Nézet választás lehetőségnél Normál, az Órarend nézeteinél pedig a Heti nézet beállításokat javasoljuk. Levelezős hallgatók a Nézet választás sorban a Féléves lehetőséget választva egész féléves órarendjüket láthatják.

 

  1. Hol találom a levelezős hétvégéket?

Az aktuális félév levelezős hétvégéi a szorgalmi időszakot megelőzően a Neptun nyitóoldalra kerülnek fel a Friss Hírek menüpontba.

 

  1. Nem tudok megjelenni az órán, kinek jelezzem?

Távolmaradását minden esetben a kurzus oktatójának szükséges írásban jeleznie. A megengedett hiányzások számának túllépése a tantárgy Aláírás megtagadva bejegyzését és az azzal járó díjfizetést eredményezi.

 

  1. Mennyi ideig tart egy tanóra?

Egy tanóra (kontaktóra) időtartama nappali munkarendben 45 perc, melyet 15 perc szünet követ.

Két tanóra a hallgatók egyetértésével összevonható, időtartama 90 perc, melyet 30 perc szünet követ. Három tanóra a hallgatók egyetértésével összevonható, időtartama 135 perc, melyet 45 perc szünet követ. Háromnál több tanóra nem vonható össze.

Levelező munkarendben egy tanóra (kontaktóra) időtartama 45 perc, amelyet 10 perc szünet követ. Két tanóra a hallgatók egyetértésével összevonható, időtartama 90 perc, melyet 30 perc szünet követ. Három tanóra a hallgatók egyetértésével összevonható, időtartama 135 perc, melyet 30 perc szünet követ.