1. Milyen specializációkat tudok választani?

A specializációk minden alapképzés mintatantervében kerülnek megjelölésre. A jelentkezési időszakban a mintatantervben meghatározott modulok közül lehet választani.

 

  1. Mikor tudok specializációra jelentkezni?

A modulválasztási időszak minden tavaszi félévben esedékes. Ez alól kivételt képez a Kommunikáció és médiatudomány alapképzés, amely hallgatói az őszi félévben jelentkeznek.

A jelentkezési időszak megtekinthető a félév megkezdése előtt a HWEB-en, az Információ/Időszakok menüponton más tanulmányi időszakokkal együtt.

 

  1. Hol lehet specializációra jelentkezni?

Jelentkezni Aktív és Passzív jogviszonnyal lehet a HWEB-en, az Ügyintézés/Modul választás menüponton. Az aktuális félév beállítása után megjelenik az időszak sora a listában, ahol a + jelre kattintva a Választás lehetőségre szükséges kattintani.

A megjelent Felvehető modulok résznél a választott specializáció során + jelre kattintva a Felvesz lehetőségre szükséges kattintani, ezáltal a modul megjelenik majd a Kiválasztott modulok menüponton.

Javasoljuk a több specializációra történő jelentkezést, hogy átsorolásra kerülhessen a hallgató, amennyiben nem indulna az 1. helyen választott szakirány.

 

  1. Hol találom a jelentkezés előkövetelményeit?

A specializálódás előfeltételei megtalálhatóak minden alapképzés mintatantervében.

 

  1. Sikeresen jelentkeztem, hogyan tovább?

A jelentkezési számok alapján intézményi döntés születik az induló specializációkról, mely eredményről a hallgatók a Neptun rendszeren keresztül írásban kapnak tájékoztatást.

A specializáció és az ahhoz tartozó tárgyak legkésőbb a következő félév tantárgyfelvételi időszakában lesz látható.