A Pécsi Tudományegyetem fotópályázatot hirdet a pozitivitás jegyében! Jelentkezz Te is!

1. FELHÍVÁS

Az elmúlt egy év olyan kihívást jelentett mindannyiunk számára, amelyben sokat tanulhattunk magunkról, környezetünkről, a változáshoz való alkalmazkodási képességünkről. Alapvetően rossz emlékként gondolunk a vírussal eltöltött időszakra, pedig ha mélyen a lelkünkbe nézünk, számos pozitív élménnyel gazdagodtunk.

A Pécsi Tudományegyetem azokra a pillanatokra, eseményekre kívánja felhívni a figyelmet, amik a megpróbáltatásokkal tarkított periódus ellenére, akár rövid távú, akár maradandó pozitív változást jelentenek hétköznapjainkban.

A fotópályázat célja reflektorfénybe helyezni a járványhelyzet ellenére megélt pozitív, lélekemelő, a nehézségeken átsegítő élményeket.

 

2. TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

A fotópályázatra minden olyan pályamű beküldhető, melyek a pandémia alatt készültek, pozitív hatású pillanatot örökítenek meg, és szerzőjük szívesen megosztaná őket a nagyvilággal.

 

A fotópályázat két kategóriában került meghirdetésre:

1) Középiskolás korosztály számára országos hatáskörben

2) Hazai és külföldi társegyetemek polgárainak

 

A pályázónak nyilatkoznia kell a pályázati adatlap kitöltésével, valamint a felhasználási szerződés aláírásával, hogy ellenszolgáltatás nélkül hozzájárul a fotók megjelenéséhez és későbbi felhasználáshoz a PTE hivatalos felületein. Pályázati adatlap elérhető: https://pte.hu/positivephoto

 

Személyenként maximum 3 fotó küldhető be. Kép mérete: min. 5 MP

Az elkészült fotókat tervezetten 2021. április 30-ig várják, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Kérjük az e-mail tárgyában a „PosiTivE.” PTE Fotópályázat címet megadni, a beküldött fényképeket egyesével elnevezni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázatot csak a kitöltött adatlap és aláírt felhasználási szerződés visszaküldése esetén áll módunkban elfogadni!

 

A beérkezett műveket egy szakmai zsűri értékeli, és az általuk legjobbnak ítélt 50 alkotást teszik közzé a PTE hivatalos közösségi média felületein. A szakmai zsűri által kiválasztott kategóriánkénti első három helyezettet értékes nyereményekkel jutalmazzák.

 

A pályázat elbírálásának határideje: 2021. május 10.

A jelentkezési határidő után, az előszelektált képeket közönségszavazásra bocsátják és a közönségdíjas nyertest különdíjban részesítik.

A későbbiekben – a pályázók hozzájárulásával – a fotókat a PTE campusain és vándorkiállítás formájában társegyetemeken állítják ki.

Az eredményről a pályázókat e-mailben értesítik.

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy https://pte.hu/positivephoto

pályázati felhívás

pályázati adatlap