A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) és a kolumbiai Caucai Egyetem 2024. május 23-án ünnepélyes keretek között írta alá együttműködési megállapodását.

 

Az eseményen Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Dr. Deibar René Hurtado Herrera, a Caucai Egyetem rektora vettek részt. A megállapodás célja az intézményi mobilitás fokozása, a kettős diplomás képzési programok kidolgozása és a közös kutatási projektek szervezése. Ennek köszönhetően a DUE és a Caucai Egyetem hallgatói és kutatói egyaránt bővíthetik nemzetközi tapasztalataikat, új ismereteket szerezhetnek és szélesíthetik szakmai hálózatukat.

 

(Balról Dr. Deibar René Hurtado Herrera, a Caucai Egyetem rektora és Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora. Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)

 

Dr. Deibar René Hurtado Herrera, a Caucai Egyetem rektora hangsúlyozta: „Mi, mint a közel kétszáz éve működő Cauca Egyetem a Dunaújvárosi Egyetemmel történt közös memorandum aláírásával megerősítjük elkötelezettségünket a nemzetközi tudományos és kulturális kapcsolatok erősítése mellett.”

Dr. András István rektor is kifejezte az együttműködés iránti elköteleződését.  Bízik abban, hogy több kolumbiai hallgató és oktató is élni fog a lehetőséggel, hogy ellátogasson a DUE-ra és bővítse tudását, tapasztalatait. Ezzel párhuzamosan a magyar hallgatókat és kutatókat is bátorítja, hogy látogassanak el Kolumbiába szélesíteni szakmai tudásukat.

 

(Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)