A Nyitott Egyetem szemléletének keretében a Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézete 2024 márciusától az egyik speciális informatikai tantárgyát nyilvánossá tette a téma iránt érdeklődők számára.

 

Az Informatikai Intézet kooperatív-duális tantárgyat indított 2024. március 1-től "Fejlett IT infrastruktúrák" címmel. A hét részes előadássorozatban a korszerű, fejlett IT infrastruktúrákat ismerhetik meg az egyetem hallgatói, valamint regisztrációt követően bármely érdeklődő.

 

(Liszkai János senior rendszermérnök tartott előadást a hallgatóknak. Fotó: Szerdahelyi Éva – DUE)

 

2024. március 22-én a réz- és optikai hálózatok témaköreit követően került sor a sorozat harmadik fontos, vezeték nélküli átviteli módról szóló előadására. Az Equicom Méréstechnikai Kft. vállalati hálózatokkal foglalkozó szakemberei - Liszkai János és Tamási Ákos- tartottak előadást „Vezeték nélküli hálózatok” címmel. A szeminárium a hullámterjedési alapoktól a különböző Wi-Fi szabványokon át vezette el a hallgatóságot a hálózat tervezési, kivitelezési és üzemeltetési feladataihoz. A rengeteg gyakorlati példa és a Wi-Fi eszközökkel történő élő mérés segítette érthetőbbé tenni a témakört.

A további előadások időpontjai ITT tekinthetőek meg.

 

A tantárgy órái regisztrációt követően díjmentesen látogathatók.
Regisztráció az
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

Várunk minden kedves érdeklődőt!