Ünnepélyes keretek között vehették át diplomájukat a Dunaújvárosi Egyetem végzett hallgatói 2024. február 16-án.

A nap főszereplői kétségtelenül a végzős hallgatók voltak, akik sikeresen abszolválták az elmúlt évek tanulmányi kihívásait, melyek megkoronázását a sikeresen teljesített záróvizsga jelentette. Az államvizsgákon 155 hallgató (közöttük 22 külföldi diák) tett sikeres záróvizsgát. Közülük heten kitüntetéses és 61 hallgató kiváló minősítésű oklevelet vehetett át az ünnepélyes diplomaátadón.

 

 

A végzősöknek elsőként Dr. András István rektor gratulált. Köszöntőjében többek között rövid áttekintést adott az Egyetem elmúlt időszakát érintő főbb eseményekről: a megnövekedett hallgatói létszámról; a képzési életpálya lehetőségéről és az infrastrukturális beruházásokról. Az egyetem rektora hangsúlyozta, hogy lehetőségekkel teli útra bocsátja el a hallgatókat, melyen az intézmény oktatói által átadott szellemiség, és értékek segítségükre lesznek, s melyeket életük számos szegmensén hasznosítani tudnak majd.

Dr. András István rektor Lao-Ce szavait adta útravalóul: „Addig kezdj hozzá a nehéz dolgokhoz, amíg könnyűek.” továbbá azt kívánta számukra, hogy „…a nyughatatlan kíváncsiságuk, tudás iránti igényük emelje Önöket a magaslatokba, és útjukon minden új feladatot, kihívást könnyűnek találjanak.”

 

 

 

 

Az ünnepi műsort a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusának előadásával folytatták, melyet Németh Irma vezényelt. 

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy a friss diplomások „Legyenek nyitottak a világra, élvezzék a globális társadalom adta lehetőségeket és sajátítsák el, amit másik jól csinálnak. Soha ne mondjanak nemet még egy kis tanulásra!” 

 

 

 

A köszöntőket követően a végzősök fogadalomtételére került sor, majd az esemény fénypontjaként Dr. András István rektor és az intézetek igazgatói átadták a diplomákat. 

Az immár diplomás hallgatóktól Pintér Tamás, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere is elbúcsúzott. Megköszönte, hogy ezt a várost és egyetemet választották tanulmányaik elsajátításához és bíztatta a végzős hallgatókat, hogy az Alma Mater és Dunaújváros mindig visszavárja őket. 

 

 

 

A végzősök nevében Móricz Maja Virág, gazdálkodási és menedzsment szakon végzett hallgató búcsúzott az Alma Matertől és társaitól.

A Dunaújvárosi Egyetem Diplomaátadó ünnepsége az ősi szakok himnuszaival, majd ezt követően a Szózat hangjaival ért véget.

 

 

Gratulálunk új diplomásainknak!

Jó Szerencsét!