A Kerpely Antal Szakkollégium (KASZK) Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium (PKSZK) tagozata meghirdeti a X. KISFILM FESZTIVÁL-t!

 

A X. KISFILM FESZTIVÁL időpontja és helyszíne: 2023. november 28. (kedd) 14:00 Dunaújvárosi Egyetem „A” épület A-009 előadóterem

A X. Kisfilm Fesztiválra történő nevezés, valamint a filmek beküldési határideje: 2023. november 24. (péntek) 22:00.

 

Ki adhat be pályázatot?

  • a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum diákjai (junior)
  • a Dunaújvárosi Egyetem jelenlegi aktív magyar és külföldi hallgatói (medior)

 

Milyen kategóriákban lehet nevezni?

  • 1. Dokumentumfilm
  • 2. Fikciós film
  • 3. Zenés montázs/videoklip
  • 4. Lepj meg!

 

Információk a kategóriákról:

1. Dokumentumfilm: Olyan dokumentumfilmeket, riportfilmeket, televíziós tudósításokat, műsorokat, interjúkat (stb.) várunk, amik valóságalapúak, elsősorban televízióhoz köthető műfajokban készültek.

2. Fikciós film: Tetszőleges témájú rövidfilmes alkotások, melyek valamilyen kitalált történetet mesélnek el.

3. Zenés montázs: Zenés alkotások, videoklipek, akár zenés animációk (stb.) nevezhetők ebbe a kategóriába.

4. Lepj meg!: Tetszőleges műfajú és témájú, akár speciális technológiával készült alkotások nevezhetők ebbe a kategóriába.

 

Mik a nevezés feltételei, követelményei?

  • Max. 15 perc terjedelmű alkotás
  •  FullHD felbontású (1920x1080)
  • MP4 / H.264 formátum
  • 1 alkotó max. 3 db pályázatot nyújthat be 1-4. kategóriákban összesen


A pályaműveket szakmai zsűri fogja értékelni. Kategóriánként a győztes alkotók díjazásban részesülnek.

Díjazás:

1-4. kategória esetén az első három helyezett díjazása a következőképpen alakul:

  • 1. 25 000 Ft összegű ajándékutalvány
  • 2. 15 000 Ft összegű ajándékutalvány
  • 3. 10 000 Ft összegű ajándékutalvány

Azaz összesen 200 000 Ft értékben kerülnek díjak kiosztása a filmfesztivál keretében.

A fesztiválhoz kapcsolódik egy Adatkezelési tájékoztató és: ADATKEZELESI_TAJEKOZTATO , mely a nevezőknek szól, valamint a Bejelentő és a Nyilatkozat (együtt: „Nyilatkozatok”), NYILATKOZATOK_X_KisfilmFesztival , melyeket aláírással lehet tudomásul venni, hitelesíteni. Ezt követően minden nevező szkennelje be, vagy fényképezze le, megfelelő minőségben. Az Adatkezelési tájékoztatót minden pályázó alkotó olvassa el! A Nyilatkozatok kitöltésének és leadásának elmaradása kizáráshoz vezethet!

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A NYILATKOZATOK LEADÁSÁVAL KAPCSOLATBAN: 

 

A Nyilatkozatok közül a "Bejelentés a Dunaújvárosi Egyetemen létrehozott szerzői mű tárgyában" című oldalt minden beadott pályázati munkához külön-külön kérjük kitölteni, aláírni! A Nyilatkozatok közül a "NYILATKOZAT KISFILM PÁLYÁZATHOZ KAPCSOLÓDÓAN" oldalból több alkotás nevezése esetén is elegendő 1 példány kitöltése, beküldése! A kitöltött, aláírt eredeti Nyilatkozatokat kérjük postai úton eredetiben megküldeni számunkra! A borítékra kérjük ráírni: "X. KISFILM FESZTIVÁL" Cím: Dunaújvárosi Egyetem - Társadalomtudományi Intézet 2400 Dunaújváros Táncsics Mihály utca 1/A vagy személyesen leadni az Informatika ("I") épület portájával szemben az épületen belül elhelyezett TTI postaládában, ugyanebben a formában, azaz borítékban, a "X. KISFILM FESZTIVÁL" felirattal ellátva, legkésőbb 2023. november 24, péntek 20:00-ig! A határidőre be nem érkező Nyilatkozatok esetében a versenyző diszkvalifikálja magát!

 


 A NEVEZÉS MENETE: 

 

Legkésőbb 2023. november 24. (PÉNTEK) 22:00-ig az alábbi módon lehet pályázni a X. Kisfilm Fesztiválra:

1. Pályázatot leadni (nevezni) az alábbi e-mail címre küldött levélben lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Egyéb kérdésekkel is itt lehet érdeklődni.)

2. Az e-mail tárgya: X. KISFILM FESZTIVÁL - NEVEZÉS

3. Az e-mail szövege tartalmazza az alábbiakat: 

  • X_Alkotó (Bánkis diák/vagy DUE hallgató neve) - Alkotás címe (X: Kategória sorszáma. Többes nevezés esetén mindegyiket kérjük felsorolni.) Zárójelben: (Fájlméret megjelölés: XY MB, XY GB)
    • Példa nevezés: Kisfilmes Tóbiás a 2., 4. kategóriába szeretne nevezni 1-1 db alkotással. 2_Kisfilmes Tóbiás – Fikciós_fickó.mp4 (366 MB) 4_Kisfilmes Tóbiás – Meglepi_gyurmafilm.mp4 (134 MB)
  • Intézmény és szak megnevezése

4. Ezt követően a pályázó válaszlevélben egy saját online mappát kap, amibe feltöltheti a nevezett alkotásokat és a szkennelt/fotózott nyilatkozatokat!

Bővebb, frissülő információk a PKSZK Facebook oldalán várhatóak: https://www.facebook.com/PKSZK