A hagyományokhoz híven a DUE Gólyatáborának második napján került sor a Tanévnyitó rendezvényre, amelyet idén 2023. szeptember 1-én rendeztek meg.

 

Az esemény díszvendégei voltak: Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke; Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora; Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő; Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, ; Benkó Marcell, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány főigazgatója, kuratóriumi tagja; Dr. Palotás Béla, a Dunaújvárosi Egyetem professor emeritusa, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja; Dr. Móger Róbert, az ISD Dunaferr Zrt. RMS és HR igazgatója, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány fejlesztési igazgatója; Dr. Hugyecz Attila, a Közhasznúsági Felügyelő Bizottság elnöke; Hazuga Károly, a MOL DS ügyvezető igazgatója; Bunkóczi Roland, a Paks II. Atomerőmű Zrt. üzemeltetési igazgatója; Dr. Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű Zrt vezérigazgató kabinetfőnöke, Dr. Szilágyiné Dr. Szinger Ibolya, az Eötvös József Főiskola rektora, Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora.

 

 

Az ünnepi műsor keretében a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusának előadását hallhatták a jelenlévők Sarokné Varga Anna vezénylésével, melyet Dr. András István rektor köszöntője követett.

Beszédében hangsúlyozta a kiemelkedő hallgatói létszámot és azt, hogy az érettségi eredménynek a továbbtanulás szempontjából nem szabad olyan ajtókat becsuknia, amelyek lehetőséget jelenthetnek a tanulni vágyó fiatalok számára. A hallgatói létszámnövekedéssel járó intézkedések között említette többek között a helyiségek kapacitásbővítését, a bemeneti szintmérést, valamint a felzárkóztató kurzusok indítását, amelyekkel a DUE a hallgatói lemorzsolódást kívánja elkerülni.

Dr. András István rektor a következő gondolatokkal zárta beszédét: „Azt tanácsolom, hogy kellő szorgalommal és tudásvággyal álljanak tanulmányaikhoz, egyúttal élvezzék a nálunk töltött időt. Váltsák valóra álmaikat, találjanak barátokat, és bíztatom Önöket arra, hogy minél nagyobb létszámban ápolják a selmeci diákhagyományokat, amely igazi közösségkovácsoló erőt jelent egyetemünk mindenkori polgárai körében.”

Az elsőévesek fogadalomtételét követően a most már egyetemi polgárok nevében Döbröczöni Sándor, a Hallgatói Önkormányzat elnöke fogott kezet Dr. András István rektor úrral.

A frissen felvételt nyert hallgatókat Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte, s kiemelte, hogy a Dunaújvárosi Egyetem minden segítséget meg fog adni hallgatói számára, hogy sikeresen abszolválják tanulmányaikat. Ezt követően a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány, valamint a Dunaújvárosi Egyetem további közös munkáiról beszélt, mely többek között a főépület jelenleg is zajló korszerűsítését, valamint az Intézmény helységeinek bővítését is tartalmazza.

 

Minden elsőévest szeretettel köszöntünk az Egyetemen és sikeres féléveket kívánunk!