2023. május 24-én került megrendezésre az International Club a Dunaújvárosi Egyetemen, mely eseményen 2 Erasmus+ programról hallhattunk érdekes élménybeszámolókat.

 

Az Erasmus+ program keretében 9 gazdálkodási és menedzsment szakos DUE hallgatónak volt lehetősége 2023. április 24-28. között a lengyelországi Nysa városába utazni. Az egy hetes program során a hallgatók lengyel és német társaikkal együtt csoportmunkában teljesítettek feladatokat, melyhez a kiutazást megelőzően a 3 résztvevő intézmény oktatói által tartott közös online órák keretében szerezhették meg a szükséges háttérismereteket. A délutáni eseményen Hethési Kitti végzős gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató tartotta a prezentációt, mely előadás készítésében Ihász Martin, Janisovszky Loránd és Takács Titusz segítettek.

 

(Hethési Kitti végzős gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató tartott előadást angol nyelven. Fotó: Szerdahelyi Éva – DUE)

 

Lengyel partneregyetemünk, a Jan Amos Komensky University of Applied Sciences in Leszno vendégül látta a DUE, valamint a holland Saxion University of Applied Sciences hallgatóit és oktatóit a május 15-19. között megszervezett projekthéten. A három intézmény 8-8 hallgatója a tavaszi félév folyamán közös online International Marketing kurzuson vett részt, melynek zárásaként az Erasmus+ BIP program adta lehetőséggel élve egy héten át a lengyelországi Lesznóban szervezett projekthéten vegyes lengyel-holland-magyar csapatokban dolgoztak ki ötleteket a lesznói C&C Partners cég termékcsoportjainak marketingkommunikációjára.

A Dunaújvárosi Egyetemet 4 gépészmérnök, valamint 4 gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató képviselte. Közülük Tisóczki Zsolt és Bánki-Horváth Ákos harmadéves gépészmérnök hallgatók számoltak be az érdeklődőknek a projekthétről.

 

(Tisóczki Zsolt és Bánki-Horváth Ákos harmadéves gépészmérnök hallgatók meséltek lengyelországi élményeikről. Fotó: Szerdahelyi Éva – DUE)

 

Az IC DUE rendezvénysorozat lényege, hogy a résztvevő középiskolások és egyetemisták angol nyelvű előadásokat hallgathatnak meg, különböző témákban. Az összejövetel nyilvános, így, ha kedvet kaptatok, találkozzunk a következő alkalommal!