A Kerpely Antal Kollégium és a Dunaújvárosi Egyetem tagjai 2023. április 14-én látogattak el a Prime Rate-re! 1994-ben alapított magyar cég, ami mindennel foglalkozik, ami a nyomtatással kapcsolatos.

 

 

Sebestyén Lilla (marketing projektmenedzser) és Nyilas Melinda (marketing projektmenedzser) szíves fogadtatásával, valamint a DUE-mentor Kovács Szilvia (egyetemi tanársegéd) szervezésében, elképesztő példákat láthattunk a nyomtatási folyamatokról és azok különböző lehetséges eredményeiről.

A minták megtekintése után rögtön megtekinthettük a Primer Rate bemutatóját, a víziójukat, az installációkat, az épületet és a társadalmi felelősségvállalást mutatták be nekünk. Ezen a beszélgetésen belül kiemelték, hogy a cég mérete 235 fő, ők vezették be elsőként Magyarországon a 3D UV nyomtatási technológiát, ügyfeleik fele Magyarországon belül rendel, a másik fele pedig francia és német nyelvterület között oszlik meg (Németország, Ausztria, Svájc). Nagy támogatói a Csodaláma alapítványnak, egy nonprofit szervezetnek, amely a súlyosan beteg gyerekek kívánságait igyekszik megvalósítani. Mindeközben erőteljesen támogatják a környezetvédelmi gyakorlatokat is, mint például az elektromos, hatékony lámpák, napelemek, kevesebb anyag felhasználása a termékeikhez, környezetbarát tinták használata a nyomtatáshoz, valamint az összes kiselejtezett anyag újra hasznosítása. Ezekkel a gyakorlattokkal nyerték el a Zöldnyomda tanúsítványt 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben egyaránt.

A bemutató után izgatottan vártuk, hogy mindent a saját szemünkkel megtekinthessünk! Először azokat a különböző részlegeket fedeztük fel, amelyek lehetővé teszik a munkájukat, mint például a marketing osztály, a grafikai részleg, az ügyfélosztály és a számviteli osztály. Ezek után megtekintettük, hogy hol is történik az igazi varázslat! A gyár hatalmas és lenyűgöző nyomdagépekkel van felszerelve, amelyek biztosítják a legjobb nyomatok készítését. Néhány példa a mozgásvágó és a lézergép volt, amelyek lehetővé teszik, hogy matricákat készítsenek anélkül, hogy átszúrnák a papírt, valamint a kartonból készült kivágásokat és a precíz papírvágást.

Ezen kívül a PageWide Press T240 HD-t láthattuk, amely lehetővé teszi számukra, hogy percek alatt több ezer nyomtatási oldalt készítsenek, ami igazán hasznos könyvek és kézikönyvek készítéséhez! A gép által használt papírtekercsek 50 km hosszúak!

Ellátogattunk a raktárba, ahol előkészítik gyönyörű alkotásaikat, hogy vevőjüknek elküldhessék és ott gyönyörködhessenek, megkaptuk az X-It magazin három kiadásának saját különlenyomatát és élvezhettük a diákok munkájának gyümölcsét, mindenféle fotóval, cikkel és illusztrációval.

Egész idő alatt, amíg ott tartózkodtunk, finom ételeket és italokat biztosítottak nekünk! Szóval folyamatosan volt energiánk!

Hatalmas mosollyal fejeztük be a látogatást, és köszönetünket fejeztük ki Sebestyén Lillának és Nyilas Melindának a lehetőségért, hogy meglátogathattuk a vállalatot, majd elmentünk élvezni Budapest egy csodálatos részét!

Köszönjük a beszámolót Suarez Correal Carlos Felipe hallgatónknak!