Az RRF-2.1.2-21-2022-00002 „Gyakorlati képzések fejlesztése a Dunaújvárosi Egyetemen” projektről tartottak sajtótájékoztatót 2022. november 24-én.

 

A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón részt vett Benkó Marcell Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány főigazgatója, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika a Dunaújvárosi Egyetem intézményfejlesztési és általános rektorhelyettese, Dr. Balázs László a Dunaújvárosi Egyetem oktatási rektorhelyettese, valamint Györök Balázs a Dunaújvárosi Egyetem Pályázati Iroda irodavezetője.

 

 

A tájékoztatón Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika rektorhelyettes asszony köszöntötte a résztvevőket. Röviden beszámolt a projekt lényegéről és céljáról, illetve, hogy milyen tevékenységek vannak folyamatban a Dunaújvárosi Egyetemen. Beszédében elmondta, hogy lehetőségük volt az első éves hallgatóknak és diákoknak laptopot biztosítani a tanulmányaikhoz, valamint az oktatóknak és az adminisztratív munkatársaknak is sikerült lecserélni a munkához járó eszközöket.

 

 

Dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes bemutatta a Dunaújvárosi Egyetem jelenlegi oktatási helyzetét.  Elmondta, hogy az egyetem a híresztelésekkel ellentétben nem zárt be, pillanatnyilag hibrid módon zajlik az oktatá. A Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum oktatási folyamatai átszervezésre kerültek az egyetem energiatakarékosabb épületeibe, tantermeibe. Az új működési keretnek köszönhetően a diákok nem csak az egyetem korszerű tantermeit és informatikai felszereléseit használhatják, de lehetőségük van a Paksi Kompetencia és Kutató Központ keretében kialakított laborok használatára is. Az egyetemi hallgatók laborgyakorlatai és záróvizsgái mindenképpen jelenléti formában kerülnek lebonyolításra.

 

 

A tájékoztatón Györök Balázs irodavezető ismertette a projekt céljait és szakmai tartalmát a résztvevőknek. Az előadás során elmondta, hogy az RRF-2.1.2-21-2022-00002 kódszámú, Gyakorlati képzések fejlesztése a Dunaújvárosi Egyetemen című projekt miért szükséges az egyetem életében, milyen felsőoktatási fejlesztéseket támogatnak a projekt megvalósításával, illetve bemutatta a projekt illeszkedését az egyetemen megvalósuló, saját fenntartói forrásból finanszírozott beruházásokhoz. Erről részletesebben már ITT írtunk korábban.

 

 

Benkó Marcell főigazgató kitért a már megvalósult fejlesztésekre és arra is, hogy milyen tervezett beruházásokat fognak még véghez vinni az egyetem és a Paks II. kapcsolata tekintetében. Ezek a projekt sikerességének maximális biztosításához járulnak hozzá, továbbá az intézmény hallgatói számára az országos szinten egyedülálló lehetőséget teremtenek. Főigazgató úr beszámolt arról, hogy a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány az idei évben több mint 5Mrd Ft fejlesztési forrással járult hozzá az egyetemi fejlesztésekhez, illetve arról, hogy 2023-ban megkezdődik a főépület korszerűsítése is, amelyhez további 5Mrd Ft szintén fenntartói finanszírozási forrást biztosítanak.

 

 

A 100%-os mértékű támogatási intenzitással rendelkező projekt tervezetten 2024. június 30-ig valósul meg.

 

A sajtótájékoztató az RRF-2.1.2-21-2022-00002 „Gyakorlati képzések fejlesztése a Dunaújvárosi Egyetemen” projekt keretén belül került megrendezésre.

 

 

A projekt teljes neve: Gyakorlati képzések fejlesztése a Dunaújvárosi Egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetem szerepe a projektben: Kedvezményezett

A projekt azonosító száma: RRF-2.1.2-21-2022-00002

Szerződött támogatás összege: 1.242.988.313 forint

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. június 30