2022. 11. 10-én csütörtökön a Dunaújvárosi Egyetem Tudományos Hét. Programsorozata a Nukleáris Nap rendezvénnyel zárult, ahol az atomenergia békés célú felhasználásáról, illetve a felsőoktatás nemzetközivé válásáról, azoknak tapasztalatairól és lehetőségeiről adtak elő prezentációkat.

 

A Nukleáris Nap első, angol nyelvű szekcióját Szabó István L. nukleáris és nemzetközi főigazgató úr nyitotta meg, ezt követően négy előadást hallhattunk az energiapiac, illetve atomenergia szerepéről, az energiapiac kihívásairól, a Dunaújvárosi Egyetem nukleáris oktatási stratégiájáról. Prof. Alexander V. Putilov, a Moszkvai Nemzeti Kutató Nukleáris Egyetem MEPhI műszaki tudományok doktora demonstrálta a VVER reaktorok fejlesztését, Biranna Lazerwitz, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Nukleáris Energetikai Főosztályának közgazdász osztályvezetője a nukleáris energia helyéről beszélt a 2050-es átállás energiamixében.

 

Kovács Pál a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese „Energy market challenges” címen tartott előadást

 

A következő szekcióban a nemzetközi kapcsolatok aktualitásáról és az Erasmus projektek lebonyolításáról prezentáltak előadóink online, angol nyelven. Bemutatták az Erasmus projektről szóló tapasztalatokat és lehetőségeket, szó esett az Erasmus+ Programon belüli együttműködésekről a hallgatók és partnerek között, illetve a nemzetközi hallgatók kihívásairól is hallhattunk érdekes előadást.

A Nukleáris Nappal véget ért az idei Tudományos Hét a Dunaújvárosi Egyetemen.

 

Köszönjük mindenkinek, hogy velünk tartott, találkozzunk jövőre is!