A Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökével, Leibinger Anitával készített interjúban a Gólyatábor létjogosultságának kérdéskörét dolgoztuk fel.

 

Napjaink generációja túlnyomó részt az online kapcsolattartást preferálja. Mit gondol, igényt tartanak a hallgatók a személyes részvételt igénylő rendezvényekre?

Nincs kétségem afelől, hogy szükség van az ilyes fajta rendezvényekre, örömömre szolgál megosztani azon elképesztő hírt, miszerint hosszú évek óta idén a legnagyobb a regisztrált elsőéves hallgatók aránya. Ez arra enged következtetni, hogy szükség van a személyes kontaktusra, főleg a 2 év járványhelyzetet követően.”

 

 

 

 

A válaszából megtudtuk, hogy szívesen vesznek részt a hallgatók az eseményen. Hasznukra válhat a jelenlét, vagy csak egy szimpla mulatság az egész?

„A Gólyatáborban töltött időből mindenképp csak profitálhatnak, hiszen nem csak felejthetetlen élményekben lehet részük, de kihagyhatatlan esély kapcsolatépítés szempontjából is. A szervezőkkel úgy alakítottuk ki a programtervet, hogy az a tanulmányaikhoz is pozitívan hozzájáruljon. Ezúton szeretnék köszönetet mondani, ugyanis ezévben is rendelkezésünkre bocsátották a „P” jelű fedett parkolót a rendezvény idejére, így megismerhetik a Campus területét, már az első félév megkezdése előtt. Összegezve a gólyák már úgy lépnek be az első tanórára, hogy ismerik az egyetemet, tudják kitől kérhetnek segítséget, milyen lehetőségeik vannak.”

 

 

 

 

Az esemény programjában szerepel az esti szórakozás, ezen kívül mi várható?

„Az első nap délelőttjén egy teljeskörű tájékoztatón vesznek részt a hallgatók, ahol a kollégiumról; ösztöndíj alternatívákról; szakkollégiumi rendszerről; duális képzésekről; Selmecbányai Diákhagyományokról; Erasmus+ programról és további hasznos információkkal gazdagodhatnak. A második napon kerül megrendezésre a tanévnyitó ünnepség, melyen megismerkedhetnek az egyetem vezetőivel és oktatóival, valamint itt kerül sor a fogadalomtételre, melyet követően teljes értékű egyetemi polgárrá válnak. A harmadik és egyben utolsó napot teljes mértékben a Selmecbányai Diákhagyományok megismerésének szenteljük, ezzel is buzdítva őket a közösségi szerepvállalásra. Továbbá délutánonként részt vehetnek a csapatépítő és készségfejlesztő vetélkedőinken. Az említett programokat követően, az este folyamán alkalmuk nyílik kötetlenebb hangulatban megismerni a szaktársaikat és a felsőbbéves hallgatókat.”