Az együttműködés célja, hogy közösen korszerű foglalkoztatási, humánerőforrás fejlesztési, köznevelési, felnőttképzési és szakképzési szolgáltatást nyújtsanak.

 

A 2022. július 12-ei ünnepélyes aláíráson a Dunaújvárosi Egyetemet Dr. András István rektor, Dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes és Bartal Orsolya a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum igazgatója képviselte. A partnerek tekintetében a BIS Hungary Kft. részéről Csintalan Zoltán kirendeltségvezető, valamint Hidvégi Attila, a Profissimus Kft., mint a MIPA konzorciumvezetőjének üzletfejlesztési igazgatója vettek részt az eseményen. A Felnőttképzők Szövetsége a mai rendezvényen nem tudott személyesen részt venni, így részükről az aláírásra utólag kerül sor.

 

Az együttműködési megállapodás magában foglalja, hogy a felek humánerőforrást fejlesztenek nem csak az iskolarendszerben, hanem olyan szakképzésekben is, amelyek felnőttek számára is elérhetőek. Említésre került, hogy az ipari vállalatok olyan programokat dolgoznak ki, melyek nem csak a munkaerőigényt elégítenék ki, hanem a tartós elhelyezkedést is biztosítani tudják.

 

 

A Dunaújvárosi Egyetem tevékenységei közé fog tartozni többek között, hogy az elméleti és a gyakorlati képzést teljeskörűen lebonyolítsa. Az Egyetem egy úgynevezett pilot-program keretén belül szervez tanfolyamokat, melyek pályázati keretből támogatott, illetve önköltséges formában is meghirdetésre kerülnek.

 

A képzések feltételeinek biztosításában segítséget nyújt a BIS Hungary Kft. is, valamint később a pilot-program keretein belül a sikeresen végzett hallgatók számára munkalehetőséget ajánlhat fel.

 

A Felnőttképzők Szövetsége és a MIPA (Profissimus Kft.) is a pilot-programba való beiskolázási tevékenységben folytatnak munkálatokat, mindezen túl a program résztvevői számára nyújtanak segítséget munkavállalás tekintetében.