Ismét megtelt a Dunaújvárosi Egyetem sport-és rendezvény csarnoka 2022. június 24-én, pénteken. 165 hallgató vehette át diplomáját, illetve záróvizsga-igazolását a Dunaújvárosi Egyetem diplomaátadó ünnepségén.

 

A 165 hallgató közül 39 kiváló minősítésű diplomát vehettek át, valamint 1 külföldi és 16 magyar hallgató kitüntetéses oklevelet szerzett. Ezen kívül további 80 külföldi tanuló is kézhez kapta oklevelét.

 

 

Az eseményt dr. András István az egyetem rektora nyitotta meg, majd gratulált a végzős hallgatóknak és kiemelte, hogy az elmúlt két és fél év, a pandémia miatt kialakult helyzet, számos kihívás elé állította a hazai felsőoktatási intézményeket. Rövid áttekintésben ismertette a jelenlévőkkel Egyetemünk elmúlt időszakát érintő főbb tevékenységeit: Intézményfejlesztési terv összeállítása, ami szorosan kapcsolódott a már megvalósult fenntartói modellváltáshoz, a Paks II Akadémia képzésről, a 2021-es sikeresen megpályázott Magyar Nemzeti Bank „Egyetemi hálózat a fenntartható fejlődésért” horizontális támogatási programjáról, az egyre nagyobb érdeklődést mutató MaTech versenyekről és a HASIT-hoz kapcsolódóan elindított e-DUE projektről is szó esett. Beszéde végén külön köszöntötte külföldi hallgatóinkat is, vendégeinket is angol nyelven.

„Kedvenc szlogenemet a jelenlévők közül sokan ismerik, úgy hangzik, hogy „Van, akinek a lehetőség is probléma, van, akinek a probléma is lehetőség.” Arra biztatom Önöket, hogy a kifogások helyett a kihívásokat keressék. Higgyék el, ez sokkal hasznosabb időtöltés, ez visz előre.” – mondta el rektor úr és kívánt sok sikert a jövőre nézve friss diplomásainknak. 

 

 

Az ünnepi műsort a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusának előadásával folytatták, melyet Pásti Tímea vezényelt.

 

Süli János államtitkár úr, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében arra biztatja a végzősöket, hogy térjenek vissza, s folytassák a tanulmányaikat, vigyék a Dunaújvárosi Egyetem jó hírét, legyenek még jobb szakemberek, s győződjenek meg arról is: sikerült-e még jobbá, még korszerűbbé, még vonzóbbá tenni az egyetemet.

Az új tudás aranyat ér, az ország építőköve, s ez emelhet csak az új világ nyertesei közé. A kihívásoktól nem szabad megijedni, hiszen minden kihívásban új lehetőségek is megbújnak.” – zárta gondolatait államtitkár úr.

 

 

A magyar és külföldi diákok fogadalomtétele után, következett az esemény fénypontja a diplomák és záróvizsga igazolások átadása. Az okleveleket dr. András István rektor mellett az intézetek igazgatói adták át.

 

A diplomák átvételét követően az elismerések átadása következett.

Kiemelt sportösztöndíjban 3 hallgató részesülhetett a 2021/2022-es tanévben, köztük oklevelét Szlávik Bence Gépészmérnök hallgató vette át. Sportcsillag ösztöndíjban pedig 1 hallgató részesülhetett: Hajdu Jonatán Dániel Gazdaságinformatikus hallgató.

 

A Dunaújvárosi Egyetem azon személyek részére, akik az intézmény hatékony működése érdekében kiemelkedő támogató tevékenységet fejtettek ki és ily módon hozzá járultak a felsőoktatás és a kutatás, valamint az egyetem fejlődéséhez, munkájuk elismeréséül „Dunaújvárosi Egyetem Tiszteletbeli Polgára” díjat, „Elismerő oklevelet”, „Dunaújvárosi Egyetemért” díjat és „Alkalmazott Tudományért Díszoklevelet” adományoztak.

„Tiszteletbeli Polgára” díjat vehetett át Hajnali Gabriella, „Elismerő oklevélben” részesülhetett Ulicza Erzsébet, Czifra Sándor és Péterffy Balázs, „Dunaújvárosi Egyetemért” díjat adományoztak Melkovics Jánosnak, valamint „Alkalmazott Tudományért Díszoklevél” is átadásra kerül Dr. Katona József részére.

 

Az elmúlt években tanulmányaik ideje alatt a Hallgatói Önkormányzatban és a hallgatókért végzett közösségi munkájuk elismeréseként emléklapot adott át dr. András István rektor és Döbröczöni Sándor a Hallgatói Önkormányzat közéleti elnökhelyettese.

Emléklapot vehetett át: Banyári Rebeka Mérnöktanár szakon végzett hallgató, Kalocsai Imre Gazdálkodási és menedzsment szakon végzett hallgató, Sojnóczki Máté Péter, Váczi Dániel és Virág István Televíziós műsorkészítő szakon végzett hallgatók.

 

Az elismerések átadása után a végzettek nevében Vidi Fanni Vivien Gazdaságinformatikus szakon végzett hallgató búcsúzott a társaktól és az Alma Matertől.

 

Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően az Ősi Szakok Himnuszaival és a Szózattal zárult.

 

Gratulálunk új diplomásainknak!

Jó Szerencsét!