A 2022. május 30-ai ünnepélyes aláírás keretében a DENSO Gyártó Magyarország Kft-t Szincsák Attila alelnök, Rácz Bernadett HR részlegvezető, Bresák Judit képzés-fejlesztési specialista, Eszlári-Kovács Dóra kommunikációs specialista, a Dunaújvárosi Egyetemet Dr. András István rektor és Dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes képviselte az eseményen.

 

Az együttműködés célja többek között a duális képzési lehetőségek és szakmai gyakorlati helyek biztosítása, illetve gyárlátogatások szervezése. A szakmai rendezvények lebonyolítása mellett kiemelt szerepet kapnak a K+F projektek és a közös pályázati lehetőségek területei is. A DENSO részéről vállalt tevékenységekkel a hallgatók sikeres karrierjét is segíteni kívánják, például a munkaerőpiaci tanácsadással és a cég oktatási központja által koordinált tréningek és képzési lehetőségek biztosításával.

 

 

 

A DENSO Gyártó Magyarország Kft. autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozik székesfehérvári telephelyén, dolgozóinak száma közel 4400 fő. A mai napon létrejött megállapodás alapján a DENSO szakemberei az egyetemi oktatásban is szerepet fognak vállalni. A járműipari alkalmazási területeken jártas kollégák kurzusok keretein belül is átadják a szakmai tudásukat a hallgatóknak, akiknek lehetőségük nyílik arra is, hogy a DENSO telephelyén szakmai gyakorlatot teljesítsenek.