A felsőoktatási szférában az elfogadott intézményfejlesztési tervnek megfelelően, a modellváltás lehetőségeit kihasználva a Dunaújvárosi Egyetem átfogó informatikai fejlesztésbe fogott, amely kiterjed a notebookok és asztali számítógépek állományának bővítése mellett a szerver- és tárolórendszerek modernizálására, továbbá az informatikai hálózat kapacitásbővítésére is.

 

Az elmúlt pár év időszakában tapasztalt nagymértékű információ technológiai fejlődés megmutatta, hogy az oktatás mellett az informatikai területet is stratégiai szinten kell kezelnie az Egyetemnek annak érdekében, hogy a jövőben versenyképes tudjon maradni.

 

„A több, mint 4,5 milliárd Ft-os fejlesztési program megalapozza, hogy az alkalmazott tudományok egyetemeként működő Dunaújvárosi Egyetem a modellváltás után a piaci szereplők igényeihez gyorsabban alkalmazkodó, a fiatalok számára a jelenleginél is korszerűbb képzést biztosító intézménnyé váljon. További fejlesztéseket is tervezünk, hiszen előkészítés alatt van a főépület felújításának kivitelezése is.”, - mondta el Süli János Kuratóriumi Elnök.

 

Fotó: Laczkó Izabella/ Dunaújvárosi Hírlap

  

Az infrastruktúra fejlesztési tervek bejelentésével egy időben a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány, mint az egyetem fenntartója 50 db laptopot adott át az egyetem hallgatói számára.

 

A Dunaújvárosi Egyetem új rendszerei teret nyitnak az oktatási és adminisztrációs feladatok megbízhatóságának, adatbiztonságának növeléséhez, valamint a kutatás-fejlesztéshez szükséges infrastruktúra megteremtéséhez. Mindezek mellett az oktatási színvonal növekedéséhez is hozzájárulnak, hiszen a diákoknak és oktatóiknak lehetősége nyílik a 21. század legmodernebb IT eszközeinek napi használatára.  

 

Fotó: Laczkó Izabella/ Dunaújvárosi Hírlap