A mai napon folytatódott a 2021-es Tudományos Hét, melynek összefoglalója az alábbiakban olvasható:

 

A második nap az Intézeti Konferenciáké volt.

A nap kezdéseként 9 és 10 óra között a Műszaki Intézet plenáris ülése volt megtekinthető, ahol olyan témakörök kerültek feldolgozásra, mint Paks II., az energiapolitika és a középkori vaskohászat.

Ezzel egyidejűleg 9 órakor megkezdődtek az Intézeti Konferencia szekcióülései, amelynek keretében az Informatikai Intézet három témában – Szenzorfúzió és irányítás robotikai alkalmazásban, Környezeti fenntarthatóság, valamint Informatikai biztonsági kutatások – tartott online ülést. Emellett a Műszaki Intézet Gépészeti és Anyagtudományi Szekcióülésén olyan tárgykörökben hallhattak előadásokat az érdeklődők, mint például a szilárdsági méretezés vagy éppen a gyártásközi tárolás. A Társadalomtudományi Intézet a Magyar Nemzeti Bankkal együttműködésben tartotta meg a „Fenntartható Közgazdaságtan” elnevezésű nemzetközi konferenciájának következő napját. A Tanárképző Központ szervezésében pedig egy angol nyelvű szekcióra is sor került, amelynek fókuszában a modern pedagógia, az online oktatás és a stresszkezelés állt.

A konferencia több ülése 10 órai kezdettel került megrendezésre. Az Informatikai Intézet Plenáris Ülését három szekcióülés követte, amelyek a Cognitive InfoCommunication, a Geometria, valamint az Oktatás és innováció, korszerű technikák, jó gyakorlatok címeket viselték. A Műszaki Intézet pedig ugyancsak 10 órától tartotta meg Természettudományi és Környezetvédelmi Szekcióülését.

 

Köszönjük mindenkinek, aki ma is velünk tartott, várunk mindenkit legközelebb is!