Ha Tanárképzés, akkor a Dunaújvárosi Egyetem! Cikkünkben mutatunk néhány indokot, miért érdemes minket választani az első helyen!

Noha a Tanárképző Központ ezen a néven csak 2014-ben alakult meg, jogelődjeivel együtt több, mint 50 éves múltra tekint vissza a pedagógusképzés területén. Folytatva a hagyományokat és igazodva a Dunaújvárosi Egyetem fő képzési területeihez, a Tanárképző Központ alap- és mesterképzései a műszaki és az informatikai képzési területekhez kapcsolódnak.

A Tanárképző Központnál alap- és mesterképzések, valamint szakirányú továbbképzések is egyaránt megtalálhatók, melyek közül most az előbbieket mutatjuk be Nektek.

 

Szakoktató alapképzés:

A BA alapfokozatú szakoktatói végzettség megszerzésére az érettségi vizsgát követően hat féléves nappali vagy levelező tagozatú képzésben van lehetőség. Három specializációban - a munkaerőpiac által legnagyobb arányban igényelt területeken -, a műszaki, üzleti és szolgáltatás területen, közel harminc szakképzési szakágban van lehetőség a diploma megszerzésére. A szakmai gyakorlatok vezetésére a szakképzési intézményekben és a vállalati partnereknél, valamint a felnőttképzésben várják a végzett szakoktatókat.

Szakoktató alapképzésünk eléréséhez kattintson ide: https://www.uniduna.hu/szakoktato

 

Mesterképzések:

A mérnöktanár képzés a műszaki és informatikai területen a szakközépiskolai, szakgimnáziumi, az iskolai rendszerű, illetve az iskolarendszeren kívüli felnőttoktatásban az elméletigényes szakmai tantárgyak tanítására, pedagógiai feladatok végzésére, a műszaki és informatikai szakképzés területén fejlesztési feladatokra, valamint a szakképzésben tanulók nevelési problémáinak megoldására készíti fel a hallgatókat.

A tanári mesterfokozat (MA) megszerzésének két alapvető útja van: az érettségi vizsgát követően öt éves osztatlan képzés és a már diplomával rendelkezők számára egy, másfél vagy kétéves képzés, az előzetes végzettségtől függően. Három szakirányban, az informatikai, a műszaki-gazdasági (belépési lehetőség műszaki menedzser diplomával) és a gépészet-mechatronikai szakirányban van lehetőség a diploma megszerzésére. A három szakterület tantárgyainak oktatására a szakképzési intézményekben (szakgimnázium, szakközépiskola) valamint a felnőttképzésben várják a végzett mérnöktanárokat.

Tanári- mérnöktanári mesterszakjaink eléréséhez kattintson ide: https://uniduna.hu/tanari-mernoktanari-mesterszakok

 

Válaszd Te is a Dunaújvárosi Egyetemet és jelölj minket az első helyen!