A speciális fröccsöntött alapú innovatív kompakt tárolórendszer létrehozása mechanikailag ellenálló alapanyag felhasználásával című, 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00077 azonosító számú projektet valósít meg konzorciumi együttműködés keretében a Mitter és Társa Kft, az Adu-Alba Kft és Dunaújvárosi Egyetem, mely projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap által nyújtott támogatás.

Az elnyert támogatás összege  593 971 210 Ft.

A pályázat célja egy olyan új és innovatív anyagösszetételű és geometriájú tárolórendszer kifejlesztése, melynek során a forgácsolt félkész- és késztermékek - mint például henger, dugattyú, főtengely – tárolása és gyártóegységen belül vagy akár nagy távolságokban való anyagmozgatása is biztonságosan megoldható.

Az autóipar rohamos fejlődése újabb és újabb technológiák bevezetését indokolja. Az együttműködés célja, hogy olyan forradalmian új kompozit tárolórendszerrel váltsa ki az eddigieket mely jelentős százalékban csökkenti a felesleges részecskék, forgácsok képződését. Mindezzel egy időben egy ehhez aktualizált komplex tároló rendszer család kerül kifejlesztésre, ahol egy raklap méretű hordozó tálcán raszter szerinti kiosztásban a bakok egy termékcsalád minden méretének tárolására alkalmasak.

A projekt eredményeképpen létrejövő komplex termékkel a gyártási folyamatok felgyorsulása, minőségi mutatók fejlődése és selejt költségek csökkentése irányozható elő. Mindez a megfelelő alapanyag felhasználással és egy olyan új technológia fejlesztéssel lesz elérhető, mely költséghatékonyan állítja elő a terméket. A Mitter és Társa Kft, Adu-Alba Kft. és Dunaújvárosi Egyetem bíznak abban, hogy közös munkájuk egyedülálló, innovatív megoldást kínál a piac számára.

Az együttműködés a 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00077 azonosító számú projekt keretében valósul meg.