2020. június 17-én 5 év időtartamra kutatási keretszerződést írt alá a MÁV-HÉV Zrt. és a DUE az Egyetem nagyrektori tanácstermében.

A megállapodás célja, hogy a két szervezet egy közös projekt keretében vasúti járművek és infrastruktúra elemek anyagvizsgálatával és optimalizálásával kapcsolatos folyamatokban működjenek együtt, szem előtt tartva a közösségi közlekedési rendszerhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztését.

 A Dunaújvárosi Egyetem elméleti és tudományos kompetenciáival, míg a MÁV-HÉV Zrt. többéves szakmai tapasztalatával járul hozzá az együttműködés sikerességéhez.

A kutatási tevékenység alapja a MÁV-HÉV Zrt. által üzemeltetett vasúti járművek és vasúti infrastruktúra műszaki és gépészeti rendszereinek felújítására tett javaslatok és megoldások elemzése. A Dunaújvárosi Egyetem feladata lesz továbbá a különböző gépalkatrészek szúrópróbaszerű anyagvizsgálata, valamint a pályaszerkezeti elemek anyagvizsgálata.

Az aláíró ünnepségen a Dunaújvárosi Egyetemet Dr. András István rektor, Kiss Ádám Sándor kancellár, Dr. Horváth Miklós Műszaki Intézet intézetigazgató, Füredi Gábor ECOTECH Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgató képviselte. A MÁV-HÉV Zrt. képviseletében megjelent Keresztes Péter vezérigazgató, Kazai Katalin üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, Babics Enikő kabinetvezető, Szabó Ágota gazdasági vezérigazgató-helyettes.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően a program zárásaként helyszíni bejárás keretében bemutatásra kerültek a Dunaújvárosi Egyetem épületei és laborjai.