A KEHOP-1.2.1-18-2019-00254 azonosítószámú „Élhető éghajlatért” – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” című projekt keretében megvalósuló „Klímakonferencián”. A program Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítvány rendezésében került sorra.

Az előadók és előadásaik témája:

  • Németh Lajos: Mi lesz veled Föld, mi lesz veled éghajlat?
  • Pongrácz Rita: Regionális éghajlati jövőképek készítése a XXI. századra és Milyen éghajlatra számíthatunk Magyarországon a század végéig?
  • Kaiser Kornélia: Klímavédelmi és környezetvédelmi tevékenység a Hamburger Hungária Kft.-nél
  • Kiss Endre: A levegőben található környezetszennyező komponensek felbontása gyors villamos kisülésekkel, a klímavédelem szempontjából.
  • Petrovickiné dr. Angerer Ildikó: A levegőszennyezés és a klímaváltozás összefüggései Dunaújvárosban és Javaslatok az élhető éghajlatért Dunaújvárosban

A rendezvény után kiemelt létszámban érdeklődtek, az egyetem „A” épületének nagyelőadója sikeresen megtelt. Az éghajlatváltozás és azt megakadályozó tényezők teljes palettáját lefedték az előadások, ezzel is felkeltve a figyelmet a változás szükségszerűségére. Az érdeklődők sok izgalmas ténnyel és információval gazdagodhattak a rendezvény folyamán.

 

Ezúton is köszönjük a részvételt!