2020. február 14-én a Dunaújvárosi Egyetem Diplomaátadó Ünnepséget rendezett az intézmény „A” épületének rendezvény és sportcsarnokában.

Az ünnepség Dr. habil András István rektor beszédével kezdődött. Köszöntőjében kitért arra, hogy öröm az intézmény számára, hogy a 2020-as év első záróvizsga időszakában 164 hallgató tett sikeres vizsgát, melyből 39-en kiváló minősítésű, valamint 3 hallgató kitüntetéses oklevelet szerzett. Kiemelte az egyetem innovatív projektjei közül a Hallgatói Sikerességet Támogató Programot, a Felvételi Felkészítő Projektet és az Integrált Szakképző Központ Projektet. Rektor úr hozzátette, hogy a Dunaújvárosi Egyetem alkalmazott tudományok egyetemként a hozzáadott értékben hisz. Beszédét a sikeres karrier lehetőségével és az intézmény kiemelkedően magas ipari kapcsolatival zárta.

Az ünnepi műsor a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusának előadásával folytatódott, melyet Kovács Pál államtitkár úr beszéde követett. Államtitkár úr beszédében kitért a jelenleg Magyarországon zajló egyik legnagyobb beruházásra, a Paks II. projektre. Az új blokkok munkaerőpiaci és energiafelhasználási hatásait taglalta a jövőt tekintve. Államtitkár Úr a Miniszterelnökség és saját nevében sok sikert kívánt a frissen végzetteknek, és kiemelte, hogy a tanulási időszak még csak most kezdődik az életükben, mely egy életen át tartó folyamat.

A szakmai beszédet és a fogadalomtételt a diplomák és záróvizsga igazolások átadása követte.  A Dunaújvárosi Egyetem életében kiemelkedően fontos alkalom volt az ünnepség, hiszen 5 duális képzés keretében szerzett diplomát adhatott át Dr. habil András István rektor és Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese.

Az ünnepség a már hagyománnyá vált elismerések átadásával, a búcsúbeszéddel, a szakok himnuszával és a Szózattal zárult.