A 2017-es normál felvételi eljárásban, az országos jelentkezési számok csökkenése ellenére, a Dunaújvárosi Egyetem hozta a tavalyi felvett hallgatói létszámot. 2017. július 26-án kiderült, hogy szeptembertől 428 hallgató kezdheti meg a tanulmányait az Egyetem falai között.

Alapképzésre (diplomát adó képzésre), nappali tagozatra 26 százalékkal, levelező tagozatra 5 százalékkal több hallgató nyert felvételt a tavalyi évhez képest.

Komoly sikernek mondható, hogy hosszú évek után újra indul a kommunikáció és médiatudomány alapképzés.

Továbbra is népszerűek a műszaki képzési területhez tartozó anyagmérnöki és gépészmérnöki, illetve az informatikai területhez tartozó gazdaságinformatikus és mérnökinformatikus képzések.

A magas bekerülési pontszám ellenére a gazdálkodási és menedzsment szak iránt is töretlen az érdeklődés az elmúlt évek felvételi statisztikái alapján. Idén több mint 50 százalékkal többen jutottak be az Egyetem gazdasági képzéseire.

De nem csak az alapszakok, hanem a mesterképzések esetében is komoly érdeklődés mutatkozott a Dunaújvárosi Egyetem képzései iránt. Az Egyetem mindhárom mesterképzése – a gépészmérnöki mesterszak, illetve az újjáalakuló mérnöktanár gépészet-mechatronika és a mérnöktanár informatika szakok – is indulnak szeptembertől, szép hallgatói létszámokkal.

A normál felvételi eljárás után indul a pótjelentkezés a felsőoktatásba azon érdeklődők számára, akik nem jutottak be 2017-ben egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A Dunaújvárosi Egyetem is várja a jelentkezőket a pótfelvételi eljárás keretében. Az induló képzésekről a www.uniduna.hu honlapon, valamint az Egyetem hivatalos facebook profilján keresztül kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők. A jelentkezést pedig a www.felvi.hu honlapon tehetik meg elektronikusan július 28. és augusztus 7. között.

 

A Dunaújvárosi Egyetem minden egyes újonnan felvett hallgatóját várja eseménydús Gólyatáborába, ami az egyetemen kerül lebonyolításra szeptember 7. és 9. között. Részletes program a www.hok.uniduna.hu honlapon és a kiküldött levelekben található.