Ünnepélyes keretek között vehették át diplomájukat a Dunaújvárosi Egyetem végzett hallgatói 2024. június 28-án.

 

A végzősöknek elsőként Dr. András István rektor gratulált. Köszöntőjében kiemelte, hogy a tavalyi évhez képest jelentősen megemelkedett a végzősök száma, valamint örömmel hangsúlyozta, hogy ezt a növekvő tendenciát mutatja a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumába jelentkezők száma is. Az elmúlt évben nagy hangsúlyt fektetett a nemzetközi kapcsolatainak a bővítésére, ennek eredményeként számos külföldi partnerrel kötött a Dunaújvárosi Egyetem együttműködési megállapodást, többek között Dél-Amerikai, Argentin, Brazil és Kolumbiai egyetemekkel.

„Ez a nap Önökről szól, élvezzék az elvégzett munka örömét, egy rövid pihenő után bátran keressék és fogadják az új kihívásokat! Tegyék a mércét magukkal szemben minél magasabbra: ne jó, hanem kiváló szakemberekként akarják gyakorolni hivatásukat!” -zárta beszédét Dr. András István rektor.

 

 

Az ünnepi műsort a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusának előadásával folytatták, Németh Irma vezénylésével.

Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, országgyűlési képviselő szintén köszöntötte a jelenlévőket. Elnök úr kiemelte, hogy az általános iskola elvégzését követően lehetőség van a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumában megszerezni a technikusi végzettséget, innen pedig egyenes út nyílik, hogy a város, illetve a térség gyerekei a felsőfokú tanulmányait helyben, a Dunaújvárosi Egyetemen végezzék el. Beszédében hangsúlyozta, hogy az egyetemről olyan diplomával tudnak távozni a hallgatók, amivel nem csak a régióban működő cégeknél, hanem az országban bárhol megtudják állni a helyüket.

 

 

A köszöntőket követően a végzősök fogadalomtételére került sor, majd Dr. András István rektor és az intézetek igazgatói átadták a diplomákat.

A nap fénypontjában a frissen diplomázottak álltak, akik kemény munkával és kitartással teljesítették az elmúlt évek kihívásait, és sikeresen abszolválták a záróvizsgákat. Idén összesen 298 hallgató (köztük 43 külföldi diák) tett sikeres államvizsgát. A záró ünnepségen 18 hallgató kitüntetéses, 127 hallgató pedig kiváló minősítésű oklevelet vehetett át.

 

 

A végzősök nevében Bodahelyi Réka, Műszaki menedzser szakon végzett hallgató búcsúzott társaitól és az Alma Matertől.

A Dunaújvárosi Egyetem Diplomaátadó ünnepsége az ősi szakok himnuszaival, majd ezt követően a Szózat hangjaival ért véget.

 

Az egyetem büszke minden végzett hallgatójára, és kíván nekik sok sikert a jövőbeli karrierjükhöz!

Jó Szerencsét!