A Dunaújvárosi Egyetem Területi Innovációs Platformja (DUE TIP) látványos eseményt szervezett 2024. június 6-án, melyet összekötöttek a Magyar Hegesztési Egyesület (MAHEG) 32. Nemzetközi Hegesztési Konferenciájának első napjával.

 

Az esemény Dr. Pázmán Judit, a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettesének megnyitójával vette kezdetét. A megnyitót követően a résztvevők a Hegesztőbázison és az „A” épület folyosóján megrendezett kiállításon ismerkedhettek meg a legújabb hegesztési megoldásokkal.

 

(Dr. Pázmán Judit előadása a Dunaújvárosi Egyetem képzéseiről, laborjairól. Fotó: Szerdahelyi Éva – DUE)

 

A Hegesztőbázison a PED-WELD Kft., Crown International Kft., Tridragon Kft., Flexman Robotics Kft. és Rechnen Hegesztőház Kft. standjai várták az érdeklődőket, aholkollaboratív hegesztő robotokat, hegesztő szimulátort, hegesztőáramforrásokat és indukciós melegítőket tekinthettek meg.

Az „A” épületben a Panelektrode, Kl System Kft., Syrius Kft., Soyer Kft., Qualiweld Kft. és a Crown International Kft. standjain a legújabb légzésvédelmi és hegesztési védőfelszerelések, továbbá a hobbi elektródáktól az ipari hegesztési anyagokig terjedő széles választék várta a látogatókat.

 

Az interaktív kiállítást követően izgalmas előadások sora következett:

  • Vigassy Csaba: A hidrogéntechnológiák helyzete és lehetőségei a világban és Magyarországon
  • Trampus Péter: A roncsolásmentes vizsgálat hozzájárulása a Paksi Atomerőmű további üzemidő-hosszabbításához
  • Móger Róbert: A világ- és a hazai acélipar helyzete

 

A DUE TIP Napja lenyűgöző betekintést nyújtott a hegesztés jövőjébe, és inspiráló platformot teremtett a szakmabeliek számára a legújabb trendek megismerésére, a tapasztalatcsere és az együttműködés elindítására.