2024. június 5-én Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár szakmai egyeztetést folytatott a Dunaújvárosi Egyetemen (DUE).

 

(Balról Magyar András, Dr. Molnár Krisztián, Süli János, Dr. Hankó Balázs, Dr. András István és Dr. Mészáros Lajos. Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)

 

Dr. Hankó Balázs államtitkár urat a Dunaújvárosi Egyetemen Süli János a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Dr. Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Magyar András polgármesterjelölt, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Benkó Marcell a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány főigazgatója, kuratóriumi tagja és Dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora fogadta.

 

(A Főépület bejáráson. Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)

 

Süli János kuratóriumi elnök kiemelte, hogy az egyetem keretein belül sikeresen működik a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum, valamint, hogy az elmúlt években rendkívül magas volt az első helyes jelentkezők a száma az egyetem különböző szakjain. A DUE műszaki területe töretlenül nagy népszerűségnek örvend. Hangsúlyozta, hogy sok fiatal választja az anyagmérnöki és a gépészmérnöki alapképzést is.

Dr. Hankó Balázs államtitkár megerősítette, hogy a Dunaújvárosi Egyetem az egyik leggyorsabban fejlődő felsőoktatási intézmény az országban. Az egyetem vezetése felé elismerését fejezte ki és ismételten hangsúlyozta, hogy jó döntés volt, amikor Magyarország Kormánya a Főépület felújításához támogatását nyújtotta.

Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora kiemelte, hogy 2023-ban 1172-en jelölték első helyen a DUE-t, ami akkor óriási hullámnak tűnt, ám az idei 1453 fős létszám a tavalyit is meghaladta. A fejlődést nemcsak a jelentkezők számának emelkedése támasztja alá, hanem az egyetemen folyó infrastrukturális fejlesztései és beruházásai egyaránt.

 

(Szakmai egyeztetés. Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)