Játékos közlekedésbiztonsági programok várták az óvodásokat és kisiskolásokat 2024. április 24-én a Dunaújvárosi Egyetemen.

 

Izgalmas játékos vetélkedőn vettek részt az apróságok, az óvodások, valamint az általános iskola első és második osztályos tanulói.

Az óvodák közül a Dunaújvárosi Óvoda Margaréta, Eszterlánc, Római Városrészi, Csillagvirág, Bóbita, Aranyalma, Duna-parti, Aprók Háza Napsugár, Napsugár és Kincskereső Tagóvodák csemetéi szálltak be a versenybe.

Az iskolák közül a Szabó Magda Református Tagintézmény és az Arany János Általános Iskola növendékeit köszönthettük, de Perkátáról, Nagyvenyimről, Kulcsról és Iváncsáról is érkeztek hozzánk versenyzők.

 

(A bemelegítést Robot Robi tartotta a gyerekeknek. Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)

 

A gyerekek különböző állomásokon próbálhatták ki magukat, miközben hasznos információkat szereztek a közlekedésről. Megismerhették a KRESZ szabályokat, színezhettek közlekedési táblákat, sőt gokartozhattak is az erre kijelölt pályán. A rendőrség munkatársai irányították a feladatokat és tanították a gyerekeket a biztonságos közlekedésre.

 

(Az egyik állomáson gokarttal kellett közlekedni az erre kijelölt pályán. Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)

 

A dunaújvárosi tűzoltóság munkatársainak segítségével tüzet jelképező tárgyakra vízsugárral célozhattak, ezáltal a gyerekek a tűzoltást szimulálhatták.

 

(Vízsugárral kellett a „tüzet jelző tárgyakat” eloltani. Fotó: Szerdahelyi Éva – DUE)

 

A verseny végén a legügyesebb csapatok ajándékcsomagot kaptak. A "Pindur Pandúrok" vetélkedő célja a közlekedésbiztonsági ismeretek játékos formában történő elsajátítása, melyet a gyerekek nagy lelkesedéssel fogadtak.