Az MVM Csoport a humánerőforrás-fejlesztés és utánpótlás célkitűzéseinek megvalósítása érdekében írt alá együttműködési megállapodást az oktatás, a szakemberképzés és továbbképzés területén a Dunaújvárosi Egyetemmel (DUE). A stratégiai együttműködés keretében az Egyetem megismerteti az energetikai vállalatcsoport átfogó tevékenységét és a cég által kínált karrier lehetőségeit hallgatóival.

 

2024. február 19-én szakmai egyeztetést tartott az MVM Csoport és a DUE vezetése, melyen az MVM részéről Mátrai Károly vezérigazgató, Dr. Kiss Csaba termelési vezérigazgató-helyettes és Goldfárthné Veres Edit tanácsadó vettek részt. A Dunaújvárosi Egyetemet Süli János kuratóriumi elnök, Benkó Marcell főigazgató, kuratóriumi tag, Dr. András István rektor, Dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes, Fritz József stratégiai kapcsolatok igazgató, Dr. Trampus Péter professor emeritus és Kuti János, az Ipari Fejlesztési Központ vezetője képviselte.

A szakmai megbeszélést követően - a sajtó képviselői előtt - stratégiai együttműködés aláírására került sor a partnerek között.

 

 

 

A megállapodás értelmében a DUE együttműködik az MVM Csoport humánerőforrás fejlesztés stratégiai célkitűzéseinek megvalósításában az oktatás, a szakemberképzés és továbbképzés területén. A DUE továbbá együttműködik abban is, hogy az MVM Csoport stratégiai utánpótlási célkitűzéseinek megvalósítása érdekében a társaság tevékenységét és karrier lehetőségeit minél szélesebb körben megismertethesse az Egyetem hallgatóival:  

  • szakmai gyakorlati programok megszervezésével,
  • kiválósági ösztöndíj programok útján,
  • a hallgatók munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyeinek javításában történő segítségnyújtással,
  • az MVM Csoport figyelemmel kíséri szakmailag és gazdaságilag indokolt esetben támogatja az utánpótlás biztosítás szempontjából számára kiemelten fontos tanszékek és laborok munkáját, valamint a szakmai profiljába illeszkedő képzési programokat.

 

„2023. decemberében a Dunaújvárosi Egyetem megállapodást kötött a MOL Nyrt.-vel. Öröm számomra, hogy az MVM személyében újabb nagyvállalatot köszönthetünk partnereink között” – tájékoztatott Süli János kuratóriumi elnök.

 

„Az MVM Csoport számára óriási kihívást jelent a megfelelő szakemberek folyamatos pótlása és képzése. Társaságunk stratégiai céljainak megvalósításához létfontosságú, hogy a hazai egyetemekkel aktív szakmai együttműködést folytassunk. A műszaki felsőoktatás vezető centrumában, a Dunaújvárosi Egyetemen folyó magas színvonalú szakmai képzés és az átfogó nemzetközi kapcsolatrendszer segít minket abban, hogy az energetikai innovációk terén élen járjunk, különösen a globálisan zajló zöld átállás tekintetében. Büszkék vagyunk arra, hogy a DUE-val közös képzéseink révén olyan digitalizációban jártas, innovációra nyitott fiatalokat nevelünk, akik kulcsfontosságúak lesznek a jövőben. Dunaújváros földrajzi elhelyezkedése és a város hagyományainak és innovációinak összefonódása optimális felállást jelent az MVM Csoport fejlődése és hosszú távú stratégiája szempontjából” - hangsúlyozta Mátrai Károly vezérigazgató.

 

Dr. András István rektor kiemelte, hogy „az elmúlt évek beiskolázási adatai alapján elmondható, hogy a DUE jó úton halad, hisz évről évre egyre több hallgatót köszönthetünk sorainkban.”