A pályaválasztás előtt álló fiatalok számára fontos, hogy megtalálják a képességeikhez és érdeklődésükhöz leginkább illő hivatást.  Kiteljesedésükhöz és jövőbeli terveik megvalósítása érdekében fontos, hogy tartósan motiváltak tudjanak maradni. – tájékoztatott a bankisuli.hu

 

A Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum 2024. január 23-án tartotta pályaorientációs napját a Dunaújvárosi Egyetemen a 10-12. évfolyam tanulói számára.

A 10. osztályos tanulókat a MOL Nyrt. képviselője, Proity András Zoltán segítette a pályaválasztásban, majd Dr. Maczó Edit a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) adjunktusa a tudatos szakválasztás lépéseit mutatta be a fiataloknak.

A „Szofter, mint termék életciklusai” címmel hallgatták meg a 11. évfolyam tanulói Leitold Dániel a CAE Healthcare Kft. képviselőjének előadását, majd Lóki Bence a DUE Kommunikációs Központjának vezetője tájékoztatta a diákokat a továbbtanulási lehetőségekről. 

A 12. évfolyamot Fajd Bence főhadnagy tájékoztatta a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviseletében.

Mint ismert, a felsőoktatási intézmények saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy melyek azok az Intézményi feltételek, amelyekre plusz pontot adnak a következő, 2024-es felvételi eljárás során. A Dunaújvárosi Egyetem a DUE Bánki Donát Technikumában végzett jelentkezőknek maximálisan adható, 100 többletpontot ad. 

 

(Kép: www.bankisuli.hu)