Van műszaki érzéked? Biztos szakmát szeretnél, magas fizetéssel? Mi megtaláltuk neked az igazit! 

 

Ha igazán biztos állást szeretnél, amivel garantált az azonnali elhelyezkedés, akkor az Anyagmérnök BSc vagy a Gépészmérnök BSc szak a neked való. Köztudott, hogy a Dunaújvárosi Egyetem mérnöki területe országosan is elismert. Az itt végzett hallgatók akár 3 hónapon belül el tudnak helyezkedni szakmájukban, az országos átlagnál jelentősen magasabb fizetéssel. A 2024-es felvételi eljárásban a Dunaújvárosi Egyetemen nem kötelező az emelt szintű érettségi és nincs minimum ponthatár!

 

Mivel is foglalkozik egy anyagmérnök?

Ezzel a diplomával olyan mérnökké válsz, aki alkalmas a fémek, polimerek, kerámiák, valamint a korszerű összetett anyagi rendszerek, azaz kompozitokban zajló folyamatok értelmezésére és elemzésére. Képes az anyagtulajdonságok, anyagösszetételek és technológiáinak megváltoztatására, az anyagok szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálatára, továbbá az anyag előállítási technológiai folyamatainak rendszerszemléletű koordinálására és szervezésére. Az ezen technológiákkal előállított anyagok minőségének biztosítását is elvégzi. A továbbiakban lehetőség nyílik a már megszerzett ismeretek birtokában MSc szintű tanulmányokat folytatni.

Hol tudsz elhelyezkedni gépészmérnökként?

A Dunaújvárosi Egyetemen Gépüzemfenntartás és műszaki diagnosztika, Zöld transzformáció és Nukleáris energetika szakirányon tanulhatnak gépészmérnök hallgatóink. Fontos megjegyezni, hogy ezzel a három specializációval a jármű, az atomenergetikai, a nukleáris, az elektromobilitási, a fenntarthatósági vagy akár az építő ipar is garantáltan jó lehetőséget tud kínálni elhelyezkedésre.

A képzés - igazodva az európai normákhoz - moduláris szerkezetű, kreditrendszerű. Az előírt természettudományi és műszaki alapozó tantárgyak mellett kiemelt szerepe van a számítógéppel támogatott műszaki ábrázolási, szerkesztési, tervezési (CAD), szervezési (CIM), gyártási (CAM), méréstechnikai és minőségbiztosítási (CAQ) ismereteknek, továbbá a CNC technológiáknak.

 

Ha felkeltette érdeklődésedet a cikkünk akkor látogass el az alábbi oldalra:

https://www.uniduna.hu/felveteli/felveteli_modositasok_23_24