A számunkra megfelelő egyetem kiválasztása, bizony fogas kérdés sokak számára. Többféle szempontot kell körbejárnunk, amikor a felsőoktatási intézmények között szemezgetünk. A megfelelő képzés figyelembevétele mellett, számos olyan tényezőt kell megvizsgálnunk, amelyek a következő tanulmányi éveinket meghatározzák. A Dunaújvárosi Egyetem unikumnak számít a vidéki felsőoktatási intézmények sorában.  

 

Nézzük is, hogy miben egyedülálló! 

Ha az egyetem méretét nézzük már önmagában impozáns, mert családias, barátságos és praktikusan kialakított. Külleme magával ragadó, és könnyen megközelíthető a Campustól, amely csupán egy perc sétára található a Főépülettől. Így nincs szükség tömegközlekedési járművek használatára, ami nagy mértékben megkönnyíti a hallgatók életét és akkor az idejükről, - amelyet nem más és más buszokon töltenek el – nem is beszéltünk. Nem mellékesen a felmerülő bérletekért és jegyekért sem kell havonta kisebb-nagyobb összegeket kiadni. Lássuk be, ez sem elhanyagolható tényező.  

A másik fontos szempont a lakhatás, azaz a kollégium kérdése. A Dunaújvárosi Egyetem egyedülálló módon támogatja diákjait, hiszen minden első éves - 20 km-nél távolabbról érkező - hallgató számára garantálja a kollégiumi férőhelyet, ahol 3 csillagos hotel minősítésű szobákban és környezetben tölthetik el mindennapjaikat, az első tanévben az államilag finanszírozott képzéseken tanulók mindössze 16.600 Ft-ért! Minden blokkhoz külön fürdőszoba tartozik, továbbá emeletenként egy nagy méretű konyha, mosdó helyiség és tanuló szoba található. A kollégiumi épületek csupán 200 méternyire helyezkednek el az egyetemtől. A parkon átvezető út szép zöld fáival is egyedi látványt nyújt a bejárók számára.  

A hallgatói igények kiszolgálására is figyeltek, hiszen az egyetemi városrészen belül megtalálhatók boltok, üzletek, pékségek, éttermek, szórakozási lehetőségek és sportolási lehetőségek is.  

A szempontok sorát tovább folytatva, fontos kérdés az ösztöndíj! A Dunaújvárosi Egyetem ebben is egyedülálló az országban, hiszen itt érhető el olyan ösztöndíj az első éves hallgatók számára, amely havonta 15 000 Ft támogatást jelent – ez a DUE ösztöndíj! Az államilag finanszírozott képzéseken tanulók számára további ösztöndíjak is elérhetők, mint például a tanulmányi, szociális vagy a sport ösztöndíjaink. A külföldi tapasztalatok után vágyóknak lehetősége van Erasmus + programban részt venniük, melynek keretein belül több, mint 30 ország egyetemeiből választott intézményben tölthetnek el egy vagy akár két félevet – mindezt teljeskörűen a Dunaújvárosi Egyetem támogatásában. 

 

Az erős jövőkép! 

Már az egyetemi évek alatt is adott a lehetőség a tanulmányok melletti munkavégzésre, amely során fontos tapasztalatokat gyűjthetnek a hallgatók, melyeket később hasznosíthatnak kis- és nagyvállalatoknál egyaránt. Végzős hallgatóink szinte egytől-egyig könnyedén tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.  

 

Dunaújvárosi Egyetem!  Az egyetem, ahol több lehetsz! 

https://www.uniduna.hu/felveteli_informaciok