A Dunaújvárosi Egyetemen 2023. november 18-án megrendezésre került Nyílt Nap magas látogatószámnak örvendhetett.

 

A Nyílt Nap eseményét Dr. Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási rektorhelyettese nyitotta meg köszöntő beszédével. Többek között azt is bemutatta, hogyan alakulnak a következő felvételi időszakban a pontszámítási szabályok. Kiemelte, hogy intézményünk kiemelkedően családbarát, és hangsúlyozta, mennyire fontos számunkra a hallgatók támogatása abban, hogy sikeresen megszerezzék diplomájukat.

Ezt követően részletes bemutatásra kerültek az egyes szakok, lehetőségek, szolgáltatások és a Hallgatói Önkormányzat tevékenységei.  Az előadások után képzési területenként csoportosultak a vendégek, így mindenki arról a szakról gazdagodhatott bővebb információval - kötetlenebb hangulatú interaktív tájékoztatókban - amely a legjobban felkeltette érdeklődését.

 

(Czakó Károly az egyetem beiskolázási kampánycsapatának munkatársa mutatta be a Dunaújvárosi Egyetem szakjait. Fotó: Lóki Bence – DUE)

 

A campus túra során a diákok betekinthettek az Egyetem épületeibe és megtekintették a kiváló minőségű kollégiumot is.

A 147 látogató közül összesen 80 olyan diák érkezett, aki felvételi előtt áll. A legtöbb résztvevőt a gazdasági terület érdekelte.

Kiemelendő, hogy a látogatók 75%-a olyan iskolából érkezett, ahol a Dunaújvárosi Egyetem Beiskolázási Csapata már bemutatkozott az intézmény nevében. Területi megoszlást tekintve Fejér, Tolna, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, és Nógrád vármegyéből érkeztek leendő hallgató jelöltek.

 

(Összesen 80 diákot köszönthettünk eseményünkön. Fotó: Lóki Bence – DUE)