A „Chinese Service Center for Scholarly Exchange” (továbbiakban: CSCSE) vezetőinek a delegációja látogatta meg a Dunaújvárosi Egyetemet 2023. november 17-én.

 

A CSCSE a kínai állampolgárok külföldön szerzett diplomáinak, felsőfokú végzettségű igazolásainak a honosításával, befogadásával foglalkozó kínai állami hivatal, vagyis minden, a DUE-n diplomát szerzett kínai hallgató a CSCSE-hez nyújtja be kérvényét a végzettsége honosítása céljából.

A Dunaújvárosi Egyetem részéről Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika intézményfejlesztési és általános rektorhelyettes, Dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes, Gyöngyössy Katalin nemzetközi kapcsolatok igazgató és Vágó József nemzetközi kapcsolatok szakreferens fogadta a vendégeket.

 

 

A Dunaújvárosi Egyetemnek 2017 óta van aláírt együttműködési megállapodása a CSCSE-vel. A DUE CSCSE együttműködés feladatainak a koordinációját DUE kínai partnervállalata, a Dunaújvárosi Egyetem kínai irodája látja el. A jelenlegi látogatás előkészítésében, megszervezésében és megvalósításában is kiemelkedő szerepe volt Jing Wang-nak, a Dunaújvárosi Egyetem kínai irodája vezetőjének.

 

 

A látogatás célja az együttműködés erősítése volt, tekintettel arra, hogy az elmúlt majdnem két évtized alatt számos kínai hallgató tanult és szerzett már diplomát a Dunaújvárosi Egyetemen.

A megbeszélésen részt vett még a Division of International Cooperation, CSCSE Yu Haiying igazgató, Zhang Fengyu igazgatóhelyettes és Xu Chenxing program menedzser.