A Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézete a Magyar Nemzeti Bank támogatásával a hosszú távú fenntartható közgazdaságtanhoz kapcsolódóan nemzetközi konferenciát szervezett „A jövő fenntartható közgazdaságtana” címmel 2023. november 6-7. között, a Tudományos Hét keretein belül.

 

Az elmúlt időszak eseményei mind komolyabb kihívásokat jelentenek az emberiség számára. A természeti katasztrófák, háborúk, egészségügyi krízis, gazdasági válság okozta károk és gazdasági visszaesés már erőteljesen éreztetik hatásukat a világ szinte minden táján. Mindemellett a technikai fejlődés megállíthatatlannak tűnik, így többek között a mesterséges intelligencia térnyeréséből és alkalmazásából adódó kihívások, a digitális bűnözés felerősödése is megoldandó feladatok elé állítja a kutatókat, szakértőket, gazdasági szakembereket. A megoldás irányába ható kutatások és kutatási eredmények mind szélesebb körű bemutatása, publikálása kulcsfontosságú tényező melynek a konferencia is teret kívánt adni.

 

 

A Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézet plenáris ülését Dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes nyitotta meg. A két napos konferencián összesen 28 előadást hallgathattak meg a résztvevők személyesen, vagy online formában. Az előadások absztraktjait az alábbi linkre kattintva olvashatják el: Tarsadalomtudomany2023_fuzet

 

A Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetének 2020-ban megkezdett törekvését folytatva a konferenciára azon kutatók jelentkezését várták, akik a saját tudományterületük eredményeit a megújuló közgazdaságtan folyamatának szolgálatába ajánlják.