A neveléstudomány területén folytatott oktató-kutató munka elősegítéséért kötött együttműködési megállapodást a Dunaújvárosi Egyetem és az  Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Líceumban.

 
" Vannak ügyek, amelyek felülemelkednek a versenyhelyzeten, de azt is mondhatnánk, a Dunaújvárosi és az Eszterházy egyetem úgy vetélytársai egymásnak, mint a válogatott csatárai, akik kizárólag abban versengenek, ki rúg több gólt, de a céljuk közös. A felsőoktatási intézmények célja is közös, egyszerre dolgozunk a magyar társadalomért, nemzetért – fogalmazott Dr. Juhász Tibor, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tudományos rektorhelyettese az aláírás előtt. Hozzátette:  az egyetem még főiskolaként hozta létre két doktori iskoláját, a történelemtudományit és a neveléstudományit, amelyekre gyermekeként tekint az intézmény, s mint minden szülőnek, az intézménynek is nagy öröm, ha gyermekét ismerik és elismerik, ez az alapja a mostani együttműködésnek is.
 
(Fotó: Nagy Adri)
 

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem intézményfejlesztési és általános rektorhelyettese arról szólt: egy-egy intézmény ereje nemcsak abban rejlik, amiben ő maga erős, hanem a partnerségeiben is, hogy miként tud együttműködni más egyetemekkel, vállalatokkal, szervezetekkel. Kiemelte: a Dunaújvárosi Egyetem folyamatosan keresi partnereit a doktori képzések területén, a tapasztalat, az eddigi közös munka pedig azt mutatja, hogy egy olyan szerződést írnak alá, amely „nem a polcra kerül”, hanem valódi tartalommal tudják megtölteni.

 

Szavaihoz csatlakozva Dr. Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási rektorhelyettese azt emelte ki: már az első találkozón kiderült, hogy Dunaújvárosi Egyetemen folyó szakmai tanárképzés, s az ott felhalmozott kapcsolati tőke, valamint az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen a nagy múltra visszatekintő pedagógusképzés, illetve a Neveléstudományi Doktori Iskola magas színvonalú munkája  egy potenciális, együttműködésen alapuló közös jövőképet vázol a két intézmény számára. Elmondta, terveik között szerepel egy közös kutatócsoport megalakítása, s a többi között az is, hogy egymás intézményének felkészült szakembereit felkérjék a másik intézményben való oktatásra. Kiemelte: azt, hogy elindult a közös munka, az is jelzi, hogy a Civil Szemle következő különszámát már a két intézmény kollégái közösen írták, szerkesztették.

 

(Fotó: Nagy Adri)

 

Dr. Szűts Zoltán, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Pedagógiai Karának dékánja kifejtette: dunaújvárosi oktatókat és hallgatókat egyaránt várnak a közös munkára. Kiemelte: a fennállásának tizedik évét ünneplő Neveléstudományi Doktori Iskola új impulzust kap az együttműködés révén. Hozzátette: egy esztendeje kínálnak Egerben angol nyelvű képzést, a mostani szövetséggel ez a lehetőség is tovább bővülhet." - írja a www.uni-eszterhazy.hu