A Dunaújvárosi Egyetem is képviseltette magát a Planet 2023 rendezvényen az egyéb fenntarthatósági tevékenység jegyében 2023. szeptember 27. és október 1. között a budapesti Hungexpo Kiállítási Központban.

 

A Dunaújvárosi Egyetem hallgatói is eljutottak a rendezvényre, amelyen Dr. Hankó Balázs – innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint Czippán Katalin – Nevelésügyi Szakbizottsági Elnök beszélgetését hallgathatták végig a konferenciateremben „Az oktatás szerepe a társadalmi-gazdasági szemléletformálásban” címmel.

Ezt követően még számos előadás várta az érdeklődőket. Többek között Kovács Szilvia egyetemi tanársegéd prezentálta „Zöld transzformáció: Az ökoszisztéma-szolgáltatások értékelési lehetőségeiről a ráckevei (soroksári) Duna-ág (RSD) példáján keresztül” című előadását.

Az öt napos rendezvényen a Dunaújvárosi Egyetem képviselete is a kiállítók között szerepelhetett, ahol bemutatásra került a Geo Gekko – Interaktív Online Tananyagfejlesztés, a Virtuális Telekonferencia Robot, valamint a Fogyasztásmérésről tudhattak meg többet az odalátogatók.

Az Egyetem egyik fő küldetése, hogy a műszaki, informatika tudományág, a hozzájuk kapcsolódó kutatások területén az országban és nemzetközileg is egyaránt vonzó, biztos szakmai tudást adó egyetem legyen.

 

(Népszerű volt az érdeklődők körében a Geo Gekko Tananyagfejlesztés. Fotó: DUE)

 

Az expó területe olyan kreativitást tükrözött, ami valóban inspiráló volt. A látványosságok között helyet kaptak olyan hatalmas szobrok, amelyek különböző újrahasznosított anyagokból készültek. Az elkészített alkotások tökéletesen bemutatták, hogy mennyi lehetőség rejlik a hulladékanyagokból való újra hasznosításban.

Tetszett, hogy a szobrok körül lévő információk összhangba hozhatóak voltak a szobrokkal. Az expó területén sok helyen újrahasznosított anyagokat használtak kreatív módon a dekorációkhoz és a berendezésekhez.” – számolt be élményeiről Csonka Péter Milán, Televíziós műsorkészítő szakos hallgató.

Összességében mindenképpen érdemes megjelenni ezen az eseményen. Az érdeklődők számára több program is ingyenesen megtekinthető, de legfőképp az élmény miatt, amely benyomást hagy minden látogatóban egy fenntartható, közös jövő kialakítása érdekében.” – mondta el Bálint Andrea, Televíziós műsorkészítő szakos hallgató.