Ismét elindul a Hungarian Startup University Program (HSUP), amelynek keretében az érdeklődők megérthetik, hogy miként születik egy innováció, miből áll a vállalkozói lét és betekintést nyújt a startupok világába is. Kredit, online tanulás, mentorálás, és ösztöndíj egyszerre!

 

 

 

 

A program célja, hogy felkeltse az egyetemisták érdeklődését az innováció és a vállalkozói lét iránt és növelje az általuk indított innovatív vállalkozások számát. Fókuszban a modern vállalkozói ismeretek és különösen a startupok működésének bemutatása, az ötletek megvalósulásig történő szakmai támogatása áll. 

A program Egyetemünkön a 2020-as év őszi szemeszterében kezdődött el, és a tavalyi tanévben is folytatódott. Büszkék vagyunk azokra a hallgatókra, akik magas minőségű innovatív ötletükkel alapítóként kezdték meg projektjük megvalósítását: A Cvekker és a Scraping Robotics projektekre és alapítóikra: Kun Ákosra (Gazdálkodási és menedzsment BSC) és Éva Gergőre (Gépészmérnöki BSC) 

Hamarosan itt a tárgyfelvétel ideje és a HSUP felvehető lesz a Neptunban. 

A HSUP-ban való részvételhez egy kétféléves kurzus tartozik, amelynek első szemesztere az elméleti ismeretek elsajátítását célozza meg, és a hallgatók által készített onepagerekkel zárul. 

A második félévben pedig – a projekt megvalósítására fordítható ösztöndíj elnyerése mellett – a vállalkozási ötletek megvalósítására nyílik lehetőség, egy verseny keretén belül.  A hallgatóknak már az elméleti megalapozás során módja nyílik egyéni erősségeiknek megfelelően haladni. A kurzushoz kapcsolódó tananyagok, segédanyagok online elérhetőek, interaktív gyakorlatokkal teljesíthetőek. 

A kurzusra bárki jelentkezhet, amelyet a DUEO-TTI-018 kódon vehet fel a Neptunban.

Projekt koordinátor: Kovács Szilvia, egyetemi tanársegéd

További információ:

https://hsup.nkfih.gov.hu/