A Dunaújvárosi Egyetemen felvételt nyert hallgatók száma 2023-ban a 2022-es felvettek számának 234%-a.

 

Az általános felvételi eljárás során tavaly 586 fő, míg 2023-ban rekordszámú, 1373 hallgató nyert felvételt, ami a tavalyi létszám két és félszerese.

A februárban zárult jelentkezés alkalmával egyetemünk már beszámolt arról, hogy 1172 első helyes jelentkezés érkezett. A vonalhúzás során további 200 diák zárta eredményesen a felvételi eljárást és kezdheti meg tanulmányait az intézményben.

A Dunaújvárosi Egyetem számára kiemelten fontos a műszaki képzési terület. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy az anyagmérnök és gépészmérnök szakra a tavalyi általános eljáráshoz képest több mint háromszor annyi, 371 hallgató nyert felvételt és kezdheti meg a tanulmányait ősszel.

Impozáns növekedésről számolhatunk be az informatika területén is. A gazdaságinformatikus és a mérnökinformatikus képzésekre kétszer annyi hallgató nyert felvételt, mint az előző esztendőben. Tovább növekedett a népszerűsége a társadalom- és gazdaságtudományi, továbbá a pedagógusi képzéseknek is - a felvett jelentkezők száma 94 százalékkal emelkedett.

A jelentkezési és felvételi statisztikák az elmúlt öt év tükrében folyamatos emelkedést mutatnak. A Dunaújvárosi Egyetem évről évre népszerűbb, az idei év folyamán kiemelkedően nagy számban szavaztak bizalmat a felvételizők az intézménynek.

 

 Az intézmény ezúton is köszöni a bizalmat.