Ha a gépészmérnöki terület érdekel és még nem jelentkeztél felsőoktatási intézménybe, vagy nem kerültél be az általános felvételi eljárás során, akkor eljött a Te időd! Jelölj minket az első helyen!

 

 

A képzés célja olyan gépészmérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a munkaerőpiac igényei szerint, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második (mesterfokozat, MSc) ciklusban történő folytatásához.

 

A képzés 7 féléves, nappali és levelező tagozaton egyaránt elérhető, továbbá van lehetőség államilag támogatott és önköltséges képzésre is jelentkezni, mely utóbbi finanszírozási költsége 225 000 Ft félévente.

 

Az alapszakokra való bekerüléshez nincs szükség emelt szintű érettségire és nem határoztunk meg minimum pontszámot!

 

Biztos sokatokat érdekel, hogy mégis milyen területeken tudtok ezzel a képzéssel elhelyezkedni. Néhány ezek közül: gépészmérnök diplomával lehettek járműfejlesztési mérnökök, energetikai mérnökök; olyan területeken végezhettek munkát, mint a CAD, műszaki tervezés, mechatronika, logisztika vagy éppen a környezetvédelem; és akár végezhetitek a gyártó gépek/gépsorok üzemeltetését is.

 

A Paks II. Zrt.-vel közösen kialakított kutatási és fejlesztési központ, a tavaly lezárult 1,5 milliárd forintos fejlesztést követően magas színvonalú, egyes elemeiben egyedülálló laborkörnyezetet biztosít az ipari és tudományos célú felhasználásra.

Fontos tudnotok, hogy a tantervbe beépítésre kerültek atomerőmű specifikus tárgyak is, mely plusz tudást és nagyobb esélyt jelent, ha például az MVM Paksi Atomerőmű Zrt-nél vagy a Paks II. Zrt.-nél szeretnétek a jövőben elhelyezkedni.

 

Bővebb információkért a képzésről kattintsatok a linkre: https://www.uniduna.hu/gepeszmernoki

 

Jelentkezz a Dunaújvárosi Egyetemre a pótfelvételi időszakban és legyél Te a legjobb gépészmérnök!