A mesterképzés megkezdéséhez szükséges egy alapdiploma, ezért olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik informatikai, mérnöki vagy műszaki területen szereztek diplomát.

 

 

Idén a pótfelvételi keretében a www.felvi.hu felületen azoknak is van lehetőségük beadni jelentkezésüket, akik nyelvvizsga nélkül vették át a diplomájukat.

 

A Dunaújvárosi Egyetem a következő mesterképzési szakokat indítja:

  • Tanári- mérnöktanári mesterszakok
  • Gépészmérnöki (MSC)

 

tanári mesterfokozat (MA) megszerzésének két alapvető útja van: az érettségi vizsgát követően öt éves osztatlan képzés és a már diplomával rendelkezők számára egy, másfél vagy kétéves képzés, az előzetes végzettségtől függően. Három szakirányban, az informatikai, a műszaki-gazdasági (belépési lehetőség műszaki menedzser diplomával) és a gépészet-mechatronikai szakirányban van lehetőség a diploma megszerzésére. A három szakterület tantárgyainak oktatására a szakképzési intézményekben (szakgimnázium, szakközépiskola), valamint a felnőttképzésben várják a végzett mérnöktanárokat. A képzés időtartama végzettség függvényében 2 félév – 4 félév.

A Gépészmérnöki (MSC) 4 félévet vesz igénybe és célja olyan mérnökök képzése, akik képesek a gépek, gépészeti berendezések és folyamatok koncepciójának kidolgozására, modellezésére, majd tervezésére, üzemeltetésére és karbantartására; a gépipari technológiák, illetőleg új anyagok és gyártástechnológiák kifejlesztésére, környezetszempontú alkalmazására; nukleáris, atomerőmű üzemeltetési feladatok ellátására; vezetési, irányítási és szervezési feladatok ellátására; a műszaki fejlesztés, kutatás, tervezés és innováció feladatainak ellátására; hazai és/vagy nemzetközi szintű mérnöki projektekhez való kapcsolódásra, azok koordinálására, valamint a gépészeti tanulmányok doktori képzés keretében való folytatására is.

 

A Dunaújvárosi Egyetem híres arról, hogy országos viszonylatban is széleskörben fogad be jelentkezéseket, így nem csak a szakirányos diplomások kerülhetnek be, hanem akár még nem azonos területen végzettek is.

A képzésekre jó eséllyel bekerülhet a jelentkező, ha műszaki, mérnöki, oktatói, természettudományi, informatikai vagy hasonló tudományterülethez kapcsolódó diplomával rendelkezik.

Bővebben a képzésekről a linkre kattintva tájékozódhat: https://www.uniduna.hu/tanari-mernoktanari-mesterszakok https://www.uniduna.hu/index.php/gepeszmernoki-msc

 

Jelentkezzen még most! Emelje egy magasabb szintre meglévő tudását!