A CLOOS szakmai szimpóziumán a hegesztés és az automatizálás volt a középpontban, ahol ArcBot kollaboratív robot bemutatót is megtekinthettek a résztvevők. A 2023. június 27-i rendezvény helyszíne ezúttal a Dunaújvárosi Egyetem volt.

 

A Szimpózium programjában idén is rendkívül érdekes szakmai előadások, CLOOS ArcBot kollaboratív robot, továbbá QINEO NexT energiatakarékos hegesztő áramforrás gyakorlati bemutatója szerepeltek, remek lehetőséget kínálva a hegesztés és automatizálás iránt érdeklődő szakembereknek arra, hogy megismerjék a legújabb fejlesztéseket és technológiákat a hegesztés területén, továbbá a gyakorlatban is megismerhessék a legújabb korszerű eljárásváltozatokat.

 

(Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)

 

A programon való részvételért 2 szakmai kreditpont járt, illetve a szimpózium zárásaként értékes nyereményeket sorsoltak ki a résztvevők között.

 

Összefoglaló a szakmai előadások tartalmából:

  • CLOOS legújabb fejlesztései, újgenerációs energiahatékony hegesztőáramforrások, automatizálási megoldások, Ipar 4.0 és C-Gate
  • CLOOS ArcBot: kollaboratív hegesztőrobot bemutatása
  • KEMPER hegesztési füstelszívás – A hegesztési füst egészségkárosító hatásai és védelmi megoldások
  • HYUNDAI portöltetű huzalokban rejlő lehetőségek automatizálás területén CLOOS alkalmazástechnikai terület vezetőjének előadása

 

(Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)