A cikkben bemutatásra kerülnek a HSUP program keretein belül azon kiválasztott startup ötletek, amelyekben az Egyetem hallgatói projektgazdagént, vagy csapattagként részt vesznek.

 

A program fókuszában az innovációs szemléletmód elsajátíttatása és az innováció iránti érdeklődés felkeltése áll. A HSUP (Hungarian Startup University Program) megismerteti a fiatal generációval az innovációs és startup ökoszisztéma felépítését és működését, továbbá lehetőséget kínál számukra a bekapcsolódásra.

 

A DEBTRACK egy tartozáskövető applikáció ötlete, amely utazókra specializálódott. Rozs Viktória, Gazdaságinformatikus hallgató projektvezetőként, Cserni Eszter Zsuzsanna, Gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató csapattagként vesz rész a Dunaújvárosi Egyetemről a projektben.

A Refillbag koncepciója előfizetési rendszeren alapszik, mellyel a gyermekek növekedési ütemének megfelelően higiéniai csomagokat állítanak össze a készítők. A projektvezető Szabó Viktória, Mérnökinformatikus hallgató, a csapat tagjai között szerepel továbbá Erdei Noémi, Gazdálkodási és menedzsment és Borbándi Márk, Mérnökinformatikus hallgató.

A Simpleco olyan fogyasztásmérő applikáció, ami segít a számlák tárolásában és ösztönzi használóit a fogyasztásuk csökkentésére. A projekt gazdája Szalai Nikolett, Gazdálkodási és menedzsment szakos tanuló.

A Speechfekt egy halláskárosultakat segítő applikáció, mely kielemzi a beszédünket és visszajelzést ad az artikulációs készségekről. A projekt vezetője Bánki-Horváth Ákos, aki Gépészmérnöki tanulmányokat folytat az Egyetemen. A csapat további tagjai között szerepel Bodnár Richárd, Gazdaságinformatikus diák.

A RaktáRos készletnyilvántartó alkalmazás a kép alapú keresést teszi lehetővé. A Projekt gazdája Kovács Anita Éva, Gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató. Csapattagként részt vesz a startup megvalósításában Szalai János Milán, aki szintén a Gazdálkodási és menedzsment képzésen kamatoztatja tudását.

A Trashassist segíti felhasználóit a helyes hulladékkezelés elsajátításában. Tisóczki Zsolt a projekt vezetője, aki Gépészmérnöki tanulmányokat folytat az intézményben. A csapatban szerepel Dézsi Péter, aki hasonlóan a Gépészmérnöki pálya iránt kötelezte el magát.

 

További sok sikert kíván munkájuk és tanulmányaik során a Dunaújvárosi Egyetem!