Köztudott, hogy a Dunaújvárosi Egyetem az elmúlt években jelentősen nyitott az energia szektor magyar és nemzetközi szereplői irányába.

 

 

A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló gépparkkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 milliárd forintos fejlesztése zajlik. A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik, hogy mérnök hallgatóink tanmenetében atomerőmű üzemeltetési tantárgyak kerülnek beépítésre, így nálunk egyedülálló tudást szerezhetsz. A jövőben a Dunaújvárosi Egyetem lesz a magyar nukleáris képzésért felelős felsőoktatási intézmény.

 

A magas szintű tudás mellett a legkorszerűbb anyagvizsgálati berendezések segítségével a gyakorlatban is mindent tudást elsajátíthatsz a fémek és ötvözeteik, kerámiák, kompozitanyagok és polimerek világáról. Ezt egy korábbi DPR kutatás is bizonyítja, miszerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett, pályakezdő hallgatók 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál.

 

Ha hozzánk jelentkezel gépészmérnök, anyagmérnök, műszaki [gépészeti specializáció], műszaki menedzser szakra, akkor egyedülálló lehetőségek előtt állsz. A felsorolt fejlesztéseken kívül jelentkezni tudsz akár a Paks II. Akadémia és a DUE közös képzéseire.

A 2022/2023-as felvételi eljárás során Egyetemünk eltörli a minimumponthatárt és nem szükséges emelt szintű érettségi sem.

 

A képzést elvégző szakemberek magas szintű tudás birtokában pályázhatnak az atomerőművi üzemeltetés területén betölthető állásokra. A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. Mindezzel megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be, mint a hazai, mint a nemzetközi szektorban.

 

Alapozd meg a jövődet, ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget! Első helyen a Dunaújvárosi Egyetem!