Az Erasmus+ program keretein belül 2023. április 24-28 között 9 DUE hallgatónak volt lehetősége kiutazni a lengyel Nysa városába.

 

Előadások, esettanulmányok kidolgozása projektmunkában és gyárlátogatás formájában tanulhatták és tapasztalhatták meg a szakmát a Lengyelországban töltött 5 napos tartózkodásuk során a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói. A lengyelországi Nysai Alkalmazott Tudományok Egyeteme részéről 9, a német Mittweidai Alkalmazott Tudományok Egyeteme részéről pedig további 17 hallgató vett részt a programban.

A DUE képviseletében Dr. Keszi-Szeremlei Andrea intézetigazgató asszony, valamit Kiss András Péter egyetemi tanársegéd kísérte el a diákokat.

 

 

A hallgatóknak lehetőségük nyílt idegen nyelven ismereteket elsajátítani, nyelvi készségeiket fejleszteni, idegen környezetben, nemzetközi projektben feladatokat megoldani és mindezek mellett a szabad idejükben kapcsolatot építeni a külföldi hallgatókkal és megismerkedni új ország szokásaival, kultúrájával, ételeivel-italaival. Az utazási projektet azonban megelőzte az egész félévben egy tanulási folyamat Nemzetközi Gazdaságtan témához kapcsolódó ismeretekből, amely tantárgy oktatását a 3 partnerintézményből 1-1 oktató végezte.

„A hallgatók jól érezték magukat, összességében pozitívan értékelték az egy hetes tanulmányút hozadékát, a tanulmányaikat. Különösen pozitív eredmény számomra, hogy a jövőben is szívesen vennének részt hasonló projektekben, ami arra inspirál bennünket, hogy a jövőben több hasonló projektben vegyünk részt.” – tudtuk meg Dr. Keszi-Szeremlei Andrea intézetigazgató asszonytól.

 

 

Kiss András Péter szerint a hallgatók az ilyen tanulmányutakon tapasztalhatják a nemzetközi projektekben rejlő lehetőségek kulturális, gazdasági és oktatásbeli perspektíváit. Ezek a projektek bővítik és erősítik hallgatóink nemzetközi tapasztalatait és kapcsolatait, a közös projektmunkák alatt valós globális kérdésekre láthattunk megoldásokat.