2023. április 5. napjával új elnök vezeti a DUE Hallgatói Önkormányzatát (továbbiakban EHÖK) Döbröczöni Sándor személyében.

 

Izgalmasan indult a tavaszi szorgalmi időszak a Dunaújvárosi Egyetemen, hiszen a Hallgatói Önkormányzat Küldöttgyűlése új elnököt választott az EHÖK élére. A választást Döbröczöni Sándor, harmadéves gépészmérnök hallgató nyerte meg, őt kérdeztük a továbbiakban:

 

Mióta vagy az EHÖK tagja és miért szerettél volna tag lenni? Milyen pozíciókat töltöttél be eddig, mik voltak a feladataid?

Az EHÖK elnökségének 2022 júniusa óta vagyok aktív tagja, mint közéleti elnökhelyettes. Abban az időszakban sok tapasztalatot szereztem, első sorban a rendezvényszervezés területén. A feladataim közé tartozott az eseményeink szervezése, grafikai munkák tervezése és a közösségi oldalaink kezelése, továbbá a szenátusi üléseken is részt vettem. Azért szerettem volna az EHÖK tagja lenni, mert szeretek emberekkel foglalkozni és lehetőségeimhez mérten segíteni a hallgatóinknak és szebbé tenni a napjaikat.

 

Milyen feladatokat, célokat tűztél ki magad elé a következő 2 év vonatkozásában?

Fő célom, hogy a hallgatók életét kiemelkedő, jól megszervezett rendezvényekkel szépítsük, megfelelő kommunikációval és odafigyeléssel megkönnyítsük. Három részre bontottam a tervemet, melyekből az első, a kommunikáció fejlesztése, mélyebb kapcsolat kiépítése a hallgatókkal. Olyan dolgokra gondolok, mint reszponzivitásunk megerősítése, a közösségi oldalakat szeretném népszerűsíteni, hogy minél könnyebben informálódjanak a hallgatótársaink.

Második része a rendezvény szervezés reformálása, melyben változatosabb programokat tervezünk és bővítjük a támogatói körünket.

Végül, de nem utolsó sorban, az együttműködés és kommunikáció megerősítse a Dunaújvárosi Egyetem Hagyományőrzőivel, mivel ők is, mint mi a hallgatókért vannak. Szeretném, hogy segíthessük egymást és gördülékenyen szerveződjenek az eseményeink, akár közösen.

Ezen célok mellet még tervem az, hogy a szervezet stabilitását és átláthatóságát megerősítsem, mivel úgy gondolom, hogy mindig van helye a fejlődésnek. Amellett, hogy más egyetemi szervezetekkel szorosan együttműködünk, a mi belső optimalizáltságunk az első. A felsorolt terveim azért is fontosak számomra, mert ha a mandátumom végén átadom az új generációnak a staféta botot, akkor egy biztosan kiépített alapokon fekvő szervezetbe léphessenek.

 

Kiket választottál magad mellé elnökhelyetteseknek, kollégáknak? Nekik mi a szerepük az EHÖK-ben?

Elnökhelyettesi pozíciókra Bodahelyi Rékát, mint Pénzügyi és Tanulmányi elnökhelyettest és Sojnóczki Mátét Pétert, mint Közéleti elnökhelyettest választottam. Elnöki megbízott pozíciókba Cservényi Balázs, mint Tanulmányi munkatárs és Töttösi Kitti, mint Rendezvény- és Sportszervező munkatárs kerültek.

Ezen munkakörök két irányra oszlanak. A Tanulmányi és Pénzügyi vonal (Réka és Balázs személyében) feladatai többségében a szociális és oktatási ösztöndíjak gondozása, EHÖK pénzügyek felügyelése, tehetséggondozás segítése. A Rendezvényes vonal (Máté és Kitti személyében) feladata nagy részben a rendezvényszervezés, grafikai munkák, támogatói kapcsolattartás. Tájékoztatják a hallgatókat a sportolási lehetőségekről, a sportversenyekről, a kulturális eseményekről. Mindkét munkakörhöz tartozik továbbá a hallgatói önkormányzat egészére kiterjedő feladatokban való támogatás.

 

A nemrég kiküldött rektori utasítás értelmében 2023. május 2. napjától személyes jelenléttel szervez meg az Egyetem a tanév végéig valamennyi kurzust. Ez hogyan befolyásolja a munkátokat, szerveztek e több rendezvényt emiatt? Mi a soron következő esemény?

A közeljövőben, előreláthatólag május második hetében, biztosan megrendezésre kerül a Kollégiumi Nap, mely egy egésznapos rendezvény lesz. Az esemény keretein belül különböző programokon vehetnek részt a hallgatók, a nap végét pedig egy közös bulival zárjuk majd. Ezen kívül természetesen szeretnénk több rendezvényt is tartani, hogy újra összehozzuk a hallgatókat és felpezsdítsük az egyetem közösségi életét.

Vannak ötletek, melyeknek a pontos kidolgozása folyamatban van. Az online oktatás során sajnos nem volt alkalom a rendezvények szervezésére, de a visszaköltözéssel lehetőségünk adódik, így szeretnénk minél több eseményt, annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudjuk nyújtani a hallgatók számára.

 

 

Elnök úrnak és új csapatának ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk a munkájukhoz!